KRUK: “Be 3”

Οι Kruk είναι (λέει το δελτίο τύπου) μια από τις καλύτερες hard rock μπάντες της Πολωνίας, υπάρχουν στο μουσικό στερέωμα από το 2001 και απευθύνονται στους απανταχού classic rockers.

Επίσης, έτσι για να μαθαίνετε και κάτι, “Kruk” σημαίνει “κοράκι” (εξ ου και το πολύ ωραίο εξώφυλλο, παρότι λιτό.)

Εντάξει, συμπαθητικοί είναι, δε λέω, αλλά εάν οι Kruk είναι από τις καλύτερες πολωνικές μπάντες σε αυτό το είδος, τότε καλά κάνουν και βγάζουν μπάντες τύπου Riverside. Το αστείο δε, είναι πως υπήρχε και άλλη μια πολωνική μπάντα με το ίδιο όνομα, που έδρασε κάπου στα mid 90s και έπαιζε black metal.

Στο δια ταύτα λοιπόν… Αρκετά άνευρη δουλειά για τα γούστα μου, χωρίς να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στα μπιρμπιλωτά αυτιά μου. Έχει τις εκλάμψεις του το album, αλλά μετά χάνεται σε ιδέες χιλιοειπωμένες που στην τελική δεν κάνουν ούτε στους κλασικοροκάδες! Επίσης, ελέω παραγωγής, φλερτάρει επικίνδυνα με μια πιο “pop” χροιά, η οποία μάλλον δε συνάδει με αυτό που ήθελε να πετύχει το group.

Τσεκάρετε τα “Rising Anger”, “Master Blaster”, “Calling You”, “Miss Sometimes”, όπως και την πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή στο “Child In Time”, αλλά δε νομίζω να σας απασχολήσουν ιδιαίτερα…

519

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.