NO POSSESSION: “Third Time’ s A Charm”

ALBUM

Είδος: Blues rock, rock ‘n’ roll
Δισκογραφική: Melodic Passion
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Για τους περισσότερους οι Σουηδοί No Possession δεν είναι κάποιο γνωστό όνομα στο χώρο του blues/rock, εντούτοις για τους μυημένους στο χώρο, κάποτε (προ δεκαετίας) αποτέλεσαν ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα, που ίσως φάνταζε αντίβαρο στο Αμερικανικό rock ‘n’ roll. Με δύο αξιολογότατες κυκλοφορίες στο παλμαρέ τους (“No Possession Blues”-2013, “Patchwork”-2016), όταν ακόμα άκουγαν στο όνομα No Possession Blues, δεν έκαναν τη μεγάλη πορεία για την οποία τους προόριζαν (από το 2011 ακόμα όταν κέρδισαν “αέρα” το σημαντικότατο “Scandinavian Blues contest”).

Οι αλλαγές που ακολούθησαν στο line-up τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάμπολλες, ώσπου ο ιθύνων νους και δημιουργός τους Micko Ylinikka με τον αδερφό του David, καταλήξουν το 2018 σε μια πολύ δυνατή ομάδα, αποσύροντας ταυτόχρονα κι από το όνομα της μπάντας τον προσδιορισμό “Blues”, κι έτσι έχουμε να κάνουμε με τους αναγεννημένους κι «ολόφρεσκους» No Possession, με ένα νέο album που θα είναι έτοιμο προς κυκλοφορία στο τέλος της Άνοιξης, υπό τον υπαινικτικό τίτλο “Third Time’ s A Charm”.

Χωρίς πολλά πολλά, έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική rock ‘n’ roll δισκάρα! Μελωδικό blues/rock, που καραδοκεί ακόμα και από το πρώτο άκουσμα να ενεργοποιήσει/να ξυπνήσει και το τελευταίο μας «rock κύτταρο». Νιώθω πραγματικά σαν έφηβος που ανακάλυψα για πρώτη φορά εκστασιασμένος τους Stones, τον Bruce και τους Aerosmith. Υπερβολές; Μεγάλα Λόγια; Βάλτε το δισκάκι να παίξει κι είμαι βέβαιος ότι θα πάρετε μια γερή δόση από Nashville και πολλά περισσότερα.

Έχουμε να κάνουμε με τύπους που έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στο ύφος της εν λόγω σκηνής, ώστε να μας αναγκάσουν να πούμε: “άτιμη παγκοσμιοποίηση, θαυμαστά τα ελέη σου!”. Δημιουργούν μια μοναδική, ανεβαστική ατμόσφαιρα, δουλεμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, σε μια παραγωγή που θα ζήλευε σκόμα κι ο Steven Tyler με τον Joe Perry, εμπλουτισμένη, πέρα από τις εξαιρετικές κιθάρες, με πλήκτρα και ενίοτε πνευστά (κυρίως τρομπέτες), επιτυγχάνοντας μια απαράμιλλη live ατμόσφαιρα.

Ε τώρα τί να προτείνεις από αυτό το album και τί να αφήσεις απ’ έξω; Τον εναρκτήριο «δυναμίτη» “Lights Out”, το προσωπικό μου αγαπημένο “Capital Crime” με την απόλυτη southern αισθητική ή το bluesy “Knockout Punch”; Και να αφήσω το μελωδικό-αισθαντικό “The Sunshineman”; Τέλος πάντων, όλα είναι ένα κι ένα. Απολαύστε υπεύθυνα μέχρι την τελευταία ρανίδα.

Για όσους είναι «κολλημένοι» (στα τετριμμένα και στα) κλασικά προηγούμενων δεκαετιών (δικαίωμά τους) και παράλληλα διατυμπανίζουν ότι δε βγαίνει τίποτα καλό στις μέρες μας («κόλλημά» τους), κάντε τους πάσα το “Third Time’ s A Charm” κι αφήστε τους να αναρωτιούνται από ποια δεκαετία έρχεται!

Facebook: https://www.facebook.com/nopossessionblues/
Website: https://melodicpassion.com/artists/no-possession/
Twitter: https://twitter.com/npbluesSwe?fbclid=IwAR0olvPYf0Q3-zdKzzu5YiKPZ9lnRLPshdzeYr-jX4AejRLBGTcsuOx_fiQ

918

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.