DIRTY FENCES: “Full Tramp”

Όταν βλέπεις Slovenly, είναι καλό!

Κλέβουμε διαφημιστική ατάκα από γνωστή εταιρία αλλαντικών και την προσαρμόζουμε για να σε προϊδεάσουμε, αγαπητέ καταναλωτή!

Βέβαια και έχει κάποια σχέση με το παρελθόν, μιας που οι Αμερικανοί (και δεν τους το είχα) Dirty Fences παίρνουν ότι μπορούν από το garage-punk του παρελθόντος και με μερικές περισσότερο σύγχρονες επιρροές, παρουσιάζουν για μια ακόμη φορά κάτι όμορφο.

One, two, three, four ακούγεται στην έναρξη του album και η κληρονομιά του proto-punk των MC5, Stooges, η και του rock εκείνο των CCR (άκου το ομώνυμο), η γκαραζιά των τελών του 60, η πανκροκιά των Ramones της CBGB εποχής και ο σύγχρονος Power-pop ήχος της Σουηδίας είναι η βάση στην οποία κτίζουν όμορφα οι Νεοϋορκέζοι Dirty Fences. Έτσι φαίνεται, τουλάχιστον στα πρώτα δύο κομμάτια (“Deep In Your Heart”, “Judy (Don’t Go)”.

H παλιατζούρα φαίνεται και στο ασπρόμαυρο εξώφυλλο με την τετράδα να κρατάει αγκαλιά κάτι παλιά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, όμως η παραγωγή δεν είναι και καλά ρετρό. Ακούς το vintage στοιχείο, όμως καλά προσαρμοσμένο στις σημερινές εποχές και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το δεύτερο ολοκληρωμένο εγχείρημα των Dirty Fences, “Full Tramp”.

Τα φωνητικά ένα κράμα Joey Ramone, Howlin’ Pelle Almqvist (The Hives) και Christopher Flynn (Dubrovniks) τα λένε ωραία σε κομματάρες, όπως “Give Me A Kiss”, “Heartbeater”, δίπλα σε σωστά ρυθμικά μέρη και ροκενρολάδικες κιθάρες. Εκτός από τα γρήγορα και μελωδικά mid tempos, οι Dirty Fences δείχνουν και την πιο τρυφερή τους μεριά με τα “Endless Party” και “Rain”

Ακούγοντας για δέκατη φορά το album (είναι πραγματικά σκαλωτικό), έχω να πω πως είναι ένα από τα επόμενα big things οι τύποι και δικαιούνται την όποια προβολή.

ΣΤΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

429

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.