CRIMSON SWAN: “Unlit”

Η αλήθεια είναι πως μια πρόχειρη ματιά στον δίσκο (εξώφυλλο, στίχοι, τίτλοι και διάρκειες των κομματιών) σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συναντήσεις.

Και πολύ σωστά μάντεψες. Το ντεμπούτο των Γερμανών Crimson Swan είναι η επιτομή μιας αρκετά πετυχημένης μίξης death, doom, funeral και gothic στοιχείων. Κινούμενο στην ίδια μελαγχολική διάθεση σχημάτων όπως οι Shallow the Sun, Ahab, Shape of Despair και Tristania (κυρίως λόγω των γυναικείων φωνητικών που εμφανίζονται που και που και μεταξύ μας περιμένεις να ακούσεις) βαδίζοντας σε μονοπάτια που χάραξαν οι Amorphis, το “Unlit” είναι ένας αρκετά καλός δίσκος που αναμφίβολα θα εντυπωσιάσει τους οπαδούς του είδους.

Οι μελωδίες δημιουργούν μια μελαγχολική και ταυτόχρονα σαγηνευτική ατμόσφαιρα μαζί με τις πετυχημένες αλλαγές μεταξύ growl και καθαρών φωνητικών (τα οποία προτιμώ στη συγκεκριμένη περίπτωση), τις πένθιμες μελωδίες των πλήκτρων ενώ οι ρυθμοί παραμένουν σταθερά σε χαμηλά επίπεδα. Έξι χορταστικές συνθέσεις, όμορφα δομημένες με τα “Fade to Nothingness”, “Words of Perdition” και “Accusations” να με κερδίζουν από την πρώτη ακρόαση.

Μια αρκετά δυνατή και γεμάτη αρχή για τους Γερμανούς που με κάνει όμως να αναρωτιέμαι αν μπορούν να δείξουν κάτι παραπάνω στην συνέχεια. Ο χρόνος θα δείξει.

460