ENEMY OF REALITY: Παρουσιάζουν το "Rejected Gods" ζωντανά στην Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ENEMY OF REALITY (live album presentation)
With special guests: The Silent Wedding / Devotion!
Live στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015
Πόρτες: 20:00 – Έναρξη: 20:30 – Είσοδος: 7 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι Έλληνες symphonic metallers ENEMY OF REALITY, έχοντας νωρίτερα μέσα στο 2014, κυκλοφορήσει το ποιοτικότατο ντεμπούτο τους, “Rejected Gods”, μέσω της Βέλγικης FYB records, όπως κι έχοντας ανέβει στη σκηνή του –επίσης Βέλγικου- METAL FEMALE VOICES FEST (www.metalfemalevoicesfest.be), πραγματοποίησαν ένα μικρό tour στην Ελληνική επικράτεια, ντεμπουτάροντας στο σανίδι, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε αυτό και καταφέρνοντας τελικά να εισπράξουν τις θετικότερες κριτικές για τη δυναμική συναυλιακή και σκηνική τους παρουσία.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου του 2015, οι ENEMY OF REALITY πραγματοποιούν την παρουσίαση του ντεμπούτο album τους, στο Αθηναϊκό Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) υποσχόμενοι μία συναυλία-σταθμό για όποιον θα έχει την τύχη να παραβρεθεί σε αυτήν.

Ο ήχος των ENEMY OF REALITY είναι μελωδικός και επιβλητικός, έχοντας ως όχημά του την υπέροχα ευέλικτη φωνή της soprano Ηλιάνας Τσακιράκη, γνωστής και από την προηγούμενη θητεία της στους –επίσης συμφωνικούς- Meden Agan, όπως και από τη πολυσυζητημένη συμμετοχή της στο “The Great Mass”, των Ελλήνων death metal pioneers, Septic Flesh. Το “Rejected Gods” είναι μία σημαντικότατη κυκλοφορία για το ιδίωμα, γεγονός που καταδεικνύει τόσο η καλλιτεχνική/ μουσική του αξία, όσο και η πληθώρα καταξιωμένων συνεργατών/ συμμετοχών μέσα σε αυτό, όπως του ταλαντούχου Γάλλου Pierre Alain D. (3mmi Design) στη δημιουργία του artwork, του πολυμήχανου Χρήστου Αντωνίου (Septic Flesh, Chaostar) στη σύνθεση του εισαγωγικού τραγουδιού του album αλλά και πολυάριθμων τραγουδιστών όπως οι Ailyn Giménez (Sirenia), Mike LePond (Symphony X), Androniki Skoula (Chaostar), Maxi Nil (Jaded Star, ex-Visions of Atlantis), καθένας εκ των οποίων προσδίδει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα, που περιστρέφεται θεματικά και στιχουργικά γύρω από την Ελληνική μυθολογία.

Οι ENEMY OF REALITY παρουσιάζουν το “Rejected Gods” ζωντανά για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου, 2015, ερχόμενοι να αποδείξουν τη φήμη τους ως ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα στο παγκόσμιο symphonic metal στερέωμα αλλά και ως ένα δυνατό live act, γεγονός που θα κληθούν να επιβεβαιώσουν και στην εμφάνισή τους στο Dames of Darkness Festival της Αγγλίας, στο οποίο εμφανίζονται τον Μάϊο, ως main support των Leaves Eyes.

***

Στη μοναδική αυτή βραδιά θα τους συνοδεύσουν οι πολυακουσμένοι label-mates τους, THE SILENT WEDDING, που από την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους “Livin Experiments” και μετά, δεν έχουν σταματήσει να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος, με αποκορύφωμα το 20ήμερο Ευρωπαϊκό τους tour με τους Threshold και Overture, όπως και τις αξιομνημόνευτες εμφανίσεις τους με Saxon και Fates Warning επί Ελληνικού εδάφους. Ο ατμοσφαιρικός και ταυτόχρονα άκρως μελωδικός τους ήχος, δεν μπορεί παρά να φέρει τον χαρακτηρισμό “heavy metal”, γεγονός που καλείται να διαπιστώσει όποιος έχει την τύχη να τους παρακολουθήσει σε μία ζωντανή εμφάνιση. Η αφοσίωση των THE SILENT WEDDING είναι αξιοθαύμαστη, και αυτό είναι εμφανές από τις συνεργασίες τους με σημαντικά ονόματα του χώρου τους, όπως ο sound engineer Michael “Miro” Rodenberg (Kamelot, Edguy, Rhapsody κ.α.). και ο Travis Smith (υπεύθυνος για το εξώφυλλο του “Livin Experiments” και γνωστός από τις δουλειές του για τους Nevermore, Iced Earth και Opeth, μεταξύ άλλων).  Μην τους χάσετε.

***

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι DEVOTION!, ένα all girl band, με εκρηκτικότητα και πληθώρα συναισθημάτων στις live εμφανίσεις του, που συνδυάζει  alternative / nu-rock / core / progressive στοιχεία, και ξεχωρίζει παρά το νεαρό της ηλικίας των μελών της, για τη συνθετική δεινότητα και την ενέργεια που εξαπολύει από τη σκηνή.

***

LINKS:

www.enemyofreality.com
www.facebook.com/pages/Enemy-Of-Reality-Official/448138575304840
www.thesilentwedding.com
www.facebook.com/thesilentwedding
www.facebook.com/Trailblazerrecords
www.facebook.com/pages/Devotion/478485295529759

***

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Trailblazer Records: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / +30 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)
Six D.O.G.S.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 210 3210510

***

53