BURNING WITCHES: “Dance With The Devil”

ALBUM

ΕΙΔΟΣ: Heavy/Power Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: Nuclear Blast Records
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 6/3/2020

Εν έτει 2020, αν υπάρχει ένα group με γυναικεία φωνητικά να παίζει heavy metal και να σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, τότε αυτό είναι σίγουρα οι Burning Witches. Οι Ελβετίδες “μάγισσες”, εδώ και μία πενταετία έχουν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των απανταχού μεταλλάδων και να τρυπώσουν με το “έτσι θέλω” στην παγκόσμια heavy metal σκηνή. Το τρίτο τους “ξόρκι” είναι εδώ και ακούει στο όνομα “Dance With The Devil”, φαντάζοντας πιο δυνατό από ποτέ.

Οι Burning Witches μπορεί να είναι νέες στη σκηνή, αλλά οι διεργασίες τόσο στο εσωτερικό της μπάντας όσο και μουσικά, κάνουν το group να φαίνεται αρκετά πιο παλιό. Οι Ελβετίδες metallers, από την ημέρα της δημιουργίας τους δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να απασχολούν το μουσικό τύπο και τους οπαδούς τους, πότε με νέο υλικό και πρόσφατα με το “διαζύγιό” τους με τη Seraina Telli, τη φωνή του group. Η αντίδραση της μπάντας ακαριαία, προσλαμβάνοντας την εξίσου ταλαντούχα performer που ακούει στο όνομα Laura Guldemond, ουσιαστικά χωρίς να χάσουν από τη δυναμική του group. Το “βάπτισμα του πυρός” για τη Laura, ήταν εξίσου εντυπωσιακό και κατέδειξε τις υψηλές δυνατότητες των “μαγισσών” και ζωντανά.

Όσον αφορά στο album, η μπάντα δείχνει πιο ζωντανή, πιο ώριμη και πιο “επιθετική” από ποτέ. Η αλλαγή στο line-up, φαίνεται όχι μόνο να μην επηρέασε αρνητικά τις Ελβετίδες, αλλά μάλλον τους έκανε καλό αφού προσπάθησαν περισσότερο και έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό το τρίτο τους πόνημα. Οι συνθέσεις τους έγιναν πιο “φανταχτερές”, ο ήχος τους πιο “επιθετικός” και οι ερμηνείες πιο ώριμες, δημιουργώντας πραγματικά το πιο “γεμάτο” δίσκο των Burning Witches. Νομίζω ότι ακούγοντας το “Wings Of Steel”, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησαν και σαν single, έχεις μπει για τα καλά στο νόημα του τι θα επακολουθήσει στο album. Speed-άτο όσο δεν πάει άλλο, riffs που πυροβολούν αδιακρίτως και οι τσιρίδες της Laura “στα κόκκινα”, να σε “στριμώχνουν στα σχοινιά” και να σε “βγάζουν νοκ άουτ” από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Το “Dance With The Devil”, σίγουρα δεν είναι δίσκος που ψάχνεις να βρεις το καλύτερο τραγούδι. Οι Ελβετίδες έβαλαν τα δυνατά τους στιχουργικά, χαρίζοντάς μας ένα album που μάλλον ψάχνεις να βρεις το filler, αφού όλα τα κομμάτια είναι τουλάχιστον εξαιρετικά. Τί να πει κανείς, για τη συναισθηματική γοητεία του “Black Magic”, για τα άκρως heavy metal-ικά riffs του “The Sisters Of Fate”, για το καλύτερο solo του δίσκου στο “Sea Of Lies”, για τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του “Necronomicon”;

Αυτό που πραγματικά όμως σε “ζαλίζει” στο “Dance With The Devil”, είναι η διασκευή στο θρυλικό κομμάτι των Manowar “Battle Hymn” με την αρωγή των Ross The Boss (himself, παρακαλώ!) και Michael Michael LePond. Νομίζω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, με την ερμηνεία της Laura να σε ανατριχιάζει και να αγγίζει το τέλειο. Αυτή η στιγμή και μόνο, θα παγιώσει τη θέση των Ελβετίδων metallers στη συνείδηση των απανταχού metalheads και θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τις πολυτάλαντες μουσικούς.

Γιατί να αποκτήσεις το καλύτερο album των Burning Witches; Νομίζω ότι δε χρειάζεται να απαντήσω. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πατήσεις το play και να αντιληφθείς μόνος σου το γιατί. Ένα album που συγκεντρώνει “killer” συνθέσεις, εξωπραγματικές ερμηνείες και μία φανταστική διασκευή (βάλε και τα αριστοτεχνικά riffs και solos), νομίζω ότι αξίζει να βρίσκεται σε μία heavy metal-ική δισκοθήκη. Βαθμός: Άριστα!

490

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.