1000Mods, Sadhus (19/12/14) Gagarin205

Τα ελληνικά συγκροτήματα που κατορθώνουν και εν μέσω συναυλιακής… κρίσης να σημειώσουν sold out, και δη με εκπληκτικό ενθουσιασμό από μεριάς κοινού, σε κάποια από τις εμφανίσεις του είναι λίγα.

Στο club τους παρόλα αυτά μπήκαν με δυναμισμό οι 1000Mods με ένα από τα πιο “καυτά” προ-Χριστουγεννιάτικα events της Αθήνας.

Η Smoking Community, ή αλλιώς οι Sadhus έπαιξαν πρώτοι για ένα set που άγγιξε τη μια ώρα. Η απήχηση του πρώτου τους δίσκου στο κοινό δείχνει μια πορεία που, αν η μπάντα εκμεταλλευτεί καλά, θα εκτοξευτεί σε ύψη που λίγες εγχώριες ομάδες έχουν καταφέρει. Όσον αφορά πάντως την σκηνική τους παρουσία, οι sludgers κατάφεραν να γεμίσουν την σκηνή και μάλιστα με το παραπάνω, αφού η “βρώμικη” rock τους δεν περιόρισε την εξαιρετική κινητικότητα του group πάνω στην σκηνή, το οποίο έδειξε να απολαμβάνει την προσοχή και να χειρίζεται την άνεση του ελεύθερα.

Sadhus setlist
Intro
Burned By Hand
Colombian Boat Blues
the Smoking Community
Abduction
Stevaro
Bampoola
Make Me 20 Euros
Foondamentalist

Οι 1000Mods εμφανίστηκαν στην συνέχεια, έχοντας προσφάτως επιστρέψει από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Ανανεωμένοι, ξεκούραστοι, ταιριαστοί μεταξύ τους και άψογα λειτουργικοί, οι τέσσερις μουσικοί παρακολούθησαν τον χώρο μπροστά από την σκηνή τους να μετατρέπεται σε μια χαοτική αρένα όπου ο κόσμος ξεσηκώθηκε όσο ποτέ σε live show τους.

Η αλληλεπίδραση του κοινού με τη μπάντα είχε σαν αποτέλεσμα το πιο εκρηκτικό live των 1000Mods, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες (πολύς κόσμος, έξαλλος κόσμος, εξαιρετικός ήχος, φορμαρισμένη διάθεση) και εκτόξευσαν κάθε μια από τις εκτελέσεις που επέλεξαν για την βραδιά στον ουρανό.

Το πάθος και η δύναμη κάθε ενός από τα μέλη των 1000Mods ήταν πρωτοφανή και αξιοσημείωτα, παρόλα αυτά όμως γνώριμα στον κόσμο όταν πρόκειται για εγχώριες μπάντες που έχουν αναπτύξει σπάνιους δεσμούς με το κοινό τους. Όπως αυτή ακριβώς η περίσταση.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος υποψήφιος για το καλύτερο live των 1000Mods. Μέχρι φυσικά την επόμενη φορά που τα πράγματα αναμένονται… εντονότερα.

1000Mods setlist
Reverb Of The New World
Claws
Road To Burn
Set You Free
Seven Flies
Low
Horse’s Green
Track Me
Vultures
Navy In Alice
She
Burned Sleep
Desert Side Of Your Mind
Vidage
Super Van Vacation
Modesty
El Rollito

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

455