RESUMED: “Alienations”

Η αλήθεια είναι ότι στην Ιταλία επικρατεί δισκογραφικός οργασμός, σε μεγάλο βαθμό ανάλογο της φημισμένης ακόρεστης σουηδικής παραγωγής και οι κυκλοφορίες σε όλο το φάσμα του metal ήχου, δεν έχουν τελειωμό.

Συγκροτήματα ξεφυτρώνουν από παντού, η ποιότητα βέβαια είναι αμφιλεγόμενο μέγεθος και φυσικά δεν καλύπτονται όλα από αυτή, αλλά γεγονός είναι ότι τα καλλιτεχνικά ύδατα στη Μπότα είναι τρικυμιώδη.

Οι Resumed, ιδρυόμενοι το 2007 και δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια το υλικό τους αποκτώντας παράλληλα live εμπειρίες, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το παρθενικό LP τους, το “Alienations”, ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον album τεχνικότατου death metal από βιρτουόζους εκτελεστές, στα χνάρια των Death, των Atheist, των Pestilence, των Coroner και όλων αυτών των σχημάτων που απλώνουν την προοδευτικότητα μέσα στον κόσμο της βαρβαρότητας του death metal.

Αλλοπρόσαλλες συνθέσεις, εξοντωτικές εναλλαγές στους ρυθμούς, jazzεμένες στιγμές που θυμίζουν τους μεγάλους Mekong Delta του “Dances Of Death”, παίξιμο που σε κάνει να αναθεωρείς τη φράση “κι εγώ μουσικός είμαι βρε!”, Watchtowerικής νοοτροπίας και Anacrusis thrash άποψη με ήχο-παραπομπή στο “Sounds of Perseverance” (τι εννοείς “ποιών”;)

Τα “Into the Trip”, “Seeking Perfection”, “Secret In Mind” αλλά και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια, δείχνουν ότι στο “Alienations” εμπεριέχεται μουσική που απευθύνεται σε “σπουδαγμένα” αυτιά, είναι πολύ μακριά από το μέσο όρο στην ικανότητα λήψης των συνβάντων που διαδραματίζονται κατά τη διάρκειά του, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από αυτά που θέλει να προσφέρει. Δηλαδή, εξωφρενική fusion μουσική, για σημειολογικά “περιστρεφόμενους” εγκέφαλους. Ως γράφων, ο οποίος στην τρυφερή του ηλικία, σφραγίστηκε ως μοσχάρι από τότε που άκουσε το “No More Color”, το απόλαυσα. Είναι και θέμα ενδοσκοπικής λόξας. Το να σου το προτείνω, είναι πολύ αμφίβολο επίσης, ενδέχεται και να με θεωρήσεις “ημίκουφο μαλάκα”.

529

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.