THE END MACHINE: “The Quantum Phase”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Frontiers Music srl
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Μαρτίου 2024

Ένα από τα πάμπολλα supergroup της τελευταίας δεκαετίας είναι και οι The End Machine, οι οποίοι δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι από τους hard rock κύκλους, αλλά δεν είναι πως έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στο ευρύ κοινό, οπότε σε περίπτωση που δεν τους ξέρεις, πάμε για τα διαδικαστικά:

Οι The End Machine, είναι το σχήμα των George Lynch (κιθάρα), Jeff Pilson (μπάσο) και Mick Brown (drums), και οι 3 πρώην μέλη των Dokken, οι οποίοι μαζί με τον Robert Mason των Warrant, ξεκίνησαν το 2018 ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές hard rock θάλασσες.

Τα πρώτα 2 album έφεραν χαμόγελα στους λάτρεις του είδους, καθώς ήταν οπλισμένα με τίγκα Dokken διάθεση (κάτι που προφανώς συναντάται και στη νέα δουλειά), πλέον όμως το πλήρωμα πλέει με νέο μέλος πίσω από το μικρόφωνο, ενώ έτσι κι αλλιώς, τα τύμπανα είχε αναλάβει ο αδερφός του Mick, Steve Brown. Στο συγκρότημα εντάχθηκε ο Girish Pradhan των Girish and the Chronicles και Firstborne, ο οποίος σίγουρα δεν έχει την ίδια ερμηνευτική προσέγγιση με τον προκάτοχό του και σιγουρότατα δεν έχει και την ίδια εμπειρία. Παρόλα αυτά, δείχνει παραπάνω από έτοιμος να σταθεί δίπλα από τους -πιο περπατημένους- υπόλοιπους και να τους βγάλει ασπροπρόσωπους για την επιλογή τους.

Στα του “The Quantum Phase” τώρα. Καταρχάς όλο το album είναι μια μεγάλη ταστιέρα για τον Lynch, ο οποίος ριφάρει, σολάρει και γενικά παρτάρει σχεδόν σε κάθε τραγούδι, παραδίδοντας μαθήματα εμπειρίας και 80s καταβολών. Πιο real thing δεν παίζει κι ας είμαστε στο 2024. Αν είσαι fan του είδους, εδώ είσαι. Δεν θα ακούσεις κάτι νέο φυσικά, αλλά αν αγαπάς Dokken, the party is here!

Παράλληλα, ο Pradhan κάνει αισθητή την παρουσία του από το εναρκτήριο κιόλας “Black Hole Extinction”, φροντίζοντας να αναδείξει τις ικανότητές του και παρότι η χροιά του είναι πιο metal σε σημεία, δένει άψογα με κομμάτια όπως “Silent Winter”, “Burning Man”, “Stranger in the Mirror” και “Into the Blazing Sun”, χωρίς να «χάνει» σε δύναμη στις πιο hard rock στιγμές, όπως “Killer of the Night”, “Hell or High Water”, “Stand Up”, “Shattered Glass Heart” και “Hunted”.

Το “The Quantum Phase” είναι κάπως διαφορετικό από τους προκατόχους του, λόγω αλλαγής τραγουδιστή, αλλά συνεχίζει στον δρόμο που το δίδυμο Lynch και Pilson χαράζει, παραδίδοντας μαθήματα «παλιακού» hard rock. Είναι το επόμενο λογικό βήμα για τους The End Machine και μια τιμιότατη προσθήκη σε όποια δισκοθήκη κοσμείται από δουλειές σχημάτων όπως Dokken, Rainbow, Tesla, Whitesnake, Cinderella και Gotthard.

http://www.facebook.com/theendmachine

192

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.