THE SILENT RAGE

Μπορεί ο καιρός να θέλει να μας τρελάνει μέσω των περίεργων συνεχόμενων κλιματικών αλλαγών κι έτσι να δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, την οποία τα τελευταία χρόνια οι άχρηστοι που μας κυβερνούν της ανέβασαν το βαθμό δυσκολίας σε Veteran mode, εμείς όμως δε μασάμε. Το cheat των metalheads για τις δύσκολες περιπτώσεις είναι ένα! Αγνό, πωρωτικό heavy metal και ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες που μας το παρέχουν απλόχερα. Μια από αυτές είναι και οι The Silent Rage και για πάρτι του Rockway.gr ο Νίκος (κιθάρα, 2α φωνητικά) και ο Σταύρος (μπάσο) μου αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους για να μας πληροφορήσουν για τα τελευταία τους νέα, το νέο τραγουδιστή τους, το επικείμενο support στους Stratovarius, τα μελλοντικά τους σχέδια και άλλα ενδιαφέροντα πραγματάκια…

Γεια σου Νίκο και Σταύρο! The Silent Rage, ακόμη μια ελληνική μπάντα που τιμά τη φανέλα της σκηνής του αμιγούς μελωδικού heavy metal. Πες μας λίγα πράγματα για το πως σχηματίστηκε το γκρουπ.
Νίκος: Καταρχάς Γιάννη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το βήμα που μας δίνεις εσύ και το Rockway να μιλήσουμε για τους The Silent Rage. Η μπάντα δημιουργήθηκε από εμένα τον Φεβρουάριο του 2006 και έκτοτε ως τώρα είναι ουκ ολίγες οι ανακατατάξεις στην σύνθεση. Η παρούσα, πέραν από εμένα στην κιθάρα και τα δεύτερα/harsh φωνητικά, περιλαμβάνει τους Steve Venardo (ex Airged L’Amh, ex Valet Parn) στα lead φωνητικά, τον Σταύρο Τσιλιβαράκο στο μπάσο, τον Λαέρτη Τόσκα στην lead κιθάρα και τον Σταμάτη “Revan” Κατσαφάδο (ex Diablery) στα τύμπανα. Μέχρι τώρα η μπάντα έχει κυκλοφορήσει δυο EP’s, το “The Silent Rage” το 2009 & το “Harvester Of Souls” το 2011 ενώ έχουμε συμμετάσχει και σε δυο συλλογές με κομμάτια μας, σε μια του Ελληνικού Rock Hard καθώς και σε μια του Hellenic Forces ‘Zine. Τέλος, η μπάντα μέχρι στιγμής από συναυλιακής μεριάς είχε την τιμή να παίξει με πάρα πολλές και συνάμα σπουδαίες εγχώριες μπάντες αλλά παράλληλα να μοιραστεί το σανίδι με τους Shadow Gallery τον Οκτώβρη του 2010, με τους Rage & Grave Digger τον Απρίλη του 2011 ενώ συμμετείχε και στα Anorimoi Fest, Tunes In Progress Fest, Uprising, Wacken Metal Battle & Greek Metal Gods.



Τo πιο πρόσφατα αποκτηθέν στις τάξεις σας μέλος είναι ο Steve Venardo, στη θέση του τραγουδιστή, μαζί με τον οποίο δεν έχετε δώσει ακόμη δείγματα γραφής. Πως καταλήξατε σε αυτή την επιλογή και τι αλλαγές πρέπει να περιμένουμε, αν πρέπει να περιμένουμε, στο ύφος της μπάντας;
Σταύρος: Το διάστημα που κάναμε δοκιμαστικά για να βρούμε τη νέα μας φωνή περάσανε αρκετοί τραγουδιστές, πολλοί εξ’ αυτών ιδιαίτερα καλές φωνές. Με κανέναν όμως δε νιώσαμε αυτό το “κάτι”, την σπίθα αν θες, ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα. Τον Steve προσωπικά τον άκουσα πρώτη φορά στο Tunes in Progress festival με τους Heathendom και μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά περάσαμε και ένα τριήμερο στην Κύπρο όπου τον γνώρισα και σαν άτομο και ήδη από τότε πίστευα ότι θα είναι ιδανικός για μας. Άκουσα και κάποιες δουλειές του με Airged Lamh και Valet Parn και εντυπωσιάστηκα από την πολυμορφικότητα της φωνής του. Έτσι κάποια στιγμή του έστειλα ένα mail και κανονίσαμε μια συνάντηση όπου τα είπαμε και συμφωνήσαμε ότι έχουμε τους ίδιους στόχους και την ίδια διάθεση να κάνουμε κάποια πράγματα. Ήδη από το πρώτο δοκιμαστικό ήταν τέτοια η χημεία που νιώσαμε ότι παίζουμε χρόνια μαζί. Αλλαγές στο ύφος σίγουρα να περιμένετε μιας και εκτός από τη φωνή, και το καινούριο μας υλικό κινείται σε λίγο πιο heavy μονοπάτια.



Ένα demo και 2 EP μέχρι τώρα στο ενεργητικό σας καθώς και αρκετές live εμφανίσεις, όπως ανέφερε και ο Νίκος πριν. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Δισκογραφικά τι έχετε στα σκαριά; Δώστε μας μερικές πληροφορίες σχετικά.
Νίκος: Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το έλεγα καν demo (σ.σ. γέλια). Είναι στην ουσία μια ηχογράφησης πρόβας που κακώς βγήκε τότε παραέξω. Νεανική παρόρμηση βλέπεις (σ.σ. ακόμη περισσότερα γέλια). Τέλος πάντων… Το επόμενο βήμα ακούει στον τίτλο “Inner Scars” και αναμένετε στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Μετά την εμφάνιση μας με Stratovarius θα υπάρξει μια γενική εκκαθάριση σχετικά με το τι θα συμπεριληφθεί στο δίσκο από άποψη συνθέσεων. Ήδη κάποια κομμάτια έχουν ήδη απομακρυνθεί και έχουν δώσει την θέση τους σε νεότερα, δυο εκ των οποίων, τα “Storm Warrior” & “Between Harmony And Sorrow”, θα τα παίξουμε ζωντανά στις 28 Ιουνίου στο Gagarin 205.

Ποιος είναι ο mastermind των The Silent Rage; Ποιος συνθέτει, γράφει στίχους και παίρνει τις “βαριές” αποφάσεις;
Σταύρος: Ο mastermind των The Silent Rage είναι αδιαμφισβήτητα ο Νίκος. Έχει τη μερίδα του
λέοντος στις συνθέσεις και στους στίχους και είναι αυτός που το “τρέχει” το θέμα περισσότερο
από οποιονδήποτε άλλο. Γενικότερα όμως τα πάντα τα συζητάμε και τα αποφασίζουμε ως
μπάντα.



Να μιλήσουμε για επιρροές;
Σταύρος: Λατρεύω Maiden, αγαπάω Helloween. Από κει και πέρα ακούω τα πάντα. Σίγουρα όμως αυτές οι δύο μπάντες με έχουν επηρεάσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Νίκος: Οι επιρροές για εμένα προσωπικά είναι κάτι το οποίο είναι πολύ γενικό. Επιρροές μπορείς να έχεις από το οτιδήποτε ακούς. Κάθε μουσικό ερέθισμα μπορεί να σε επηρεάσει, είτε αυτό προέρχεται από το χώρο του metal είτε όχι. Εγώ για παράδειγμα ακούω ethnic αλλά και πολύ Ελληνική παραδοσιακή μουσική, που βοηθά σε ρυθμούς και ιδέες τα οποία υπάρχουν σε κάποια από τα κομμάτια μας.

Πόσο πιστεύεις ότι απέχετε από αυτό που είχατε οραματιστεί αρχικά για τους The Silent Rage;
Νίκος: Ένα όραμα για εμένα προσωπικά πρέπει να έχει πάντοτε μια ανοδική πορεία. Οπότε πιστεύω πως ο δρόμος για εμάς δεν έχει τελειώσει ακόμα, είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του. Έχουμε πείσμα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από τα εξίσου ήδη σημαντικά πράγματα που έχουμε καταφέρει στην μέχρι τώρα πορεία μας.



Τέλος Ιουνίου βγαίνετε στην σκηνή του Gagarin 205 λίγη ώρα πριν τους Φινλανδούς Stratovarius μαζί με τους συμπατριώτες μας Secret Illusion. Τι να περιμένουμε από εσάς εκείνη τη βραδιά;
Σταύρος: Σίγουρα τον καλύτερο μας εαυτό. Πρώτο μας μέλημα είναι να ζεστάνουμε για τα καλά τον κόσμο που θα είναι από κάτω και να περάσουμε όλοι υπέροχα. Από κει και πέρα θα είναι η πρώτη μας εμφάνιση με τον Steve πίσω απ’ το μικρόφωνο, θα παρουσιάσουμε και δυο νέα κομμάτια και γενικά αυτό το live σηματοδοτεί τη νέα πορεία της μπάντας.

Ελληνική heavy metal σκηνή και διαλυμένη Ελληνική οικονομία. Πως βλέπετε το μέλλον των TSR σε αυτή τη συγκυρία;
Νίκος: Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, εμείς πιστεύω ότι θα είμαστε εδώ να το παλέψουμε. Άλλωστε είναι μεράκι και αγάπη αυτό που κάνουμε. Δεν γίνεται κάτι που αγαπάς να το αφήσεις τόσο εύκολα.

Σταύρος: Τις δυσκολίες που υπάρχουν, ιδιαίτερα τις οικονομικές, λίγο πολύ όσοι ασχολούνται με το χώρο τις ξέρουν. Για να κάνεις κάποια πράγματα πρέπει να στερηθείς κάποια άλλα. Όπως είπε και ο Νίκος όσο το αγαπάς αυτό που κάνεις έχεις και τη δύναμη να αντέξεις.



Όταν δεν ασχολείστε με τους TSR τι υλικό ακούτε; Ποια ήταν τα album που αγοράσατε πρόσφατα;
Σταύρος: Ανάλογα τα κέφια, από Eloy μέχρι Cradle of Filth. Κυρίως όμως κλασσικό heavy και power. Τα πιο πρόσφατα albums που αγόρασα ήταν το “Straight out of Hell” (Helloween), “Epitome Of Torture” (Sodom), “Monster” (Kiss), “Nemesis” (Stratovarius) και “Live In Ancient Kourion” (Iced Earth).

Νίκος: Ότι μπορεί να βάλει ο νους σου. Από AOR στο Αμερικάνικο Death Metal και από κει στο Power Metal μέχρι ethnic & Ελληνική παραδοσιακή μουσική που σου είπα πριν. Αλλά όλα αυτά για εμένα προσωπικά είναι λίγο δύσκολα, μιας και αφιερώνω μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στην μπάντα. Όσο για πρόσφατα άλμπουμ, προσωπικά πήρα το “Epitome Of Torture” των Sodom, το “Resurrect Me” της Pamela Moore & το “Livin Experiments” των The Silent Wedding.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, ραντεβού από τώρα για το live με τους Stratovarius, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να αναφερθούμε κλείνοντας τη συζήτησή μας;
Νίκος: Θα ήθελα και πάλι να σε ευχαριστήσω εκ μέρους των The Silent Rage για τον χρόνο σου να ασχοληθείς μαζί μας και τους αναγνώστες του Rockway για τον χρόνο που διέθεσαν ώστε να την διαβάσουν. Τους περιμένουμε όλους την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Gagarin στην εμφάνιση μας μαζί με Stratovarius & Secret Illusion καθώς επίσης και σε αυτήν στις 6 Σεπτεμβρίου στις Σπονδές live στην Καλαμάτα, στην εμφάνιση μας με Rotting Christ, Hostage, Insomnia & Vios Olethrios. Μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή μαζί μας μέσω Facebook, είτε μέσω Reverb Nation. Να είστε όλοι σας καλά!

199