SOBER ON TUXEDOS

Είναι κοινώς γνωστό πως όταν οι Αθηναίοι Sober On Tuxedos βρίσκονται στη σκηνή, “ανάβουν τα αίματα”, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό rock n’ roll party. Αυτή τη φορά οι heavy rockers στις 19 Απριλίου θα παίξουν ζωντανά στο Ίλιον Plus και θα παρτάρουν παρέα με το Αθηναϊκό κοινό, όπως αρμόζει. Με αφορμή αυτό το event, η Δικαία Οικονομάκη μέσω του Rockway  συνομίλησε με τον μπασίστα των Sober On Tuxedos, Chris Rusty, για να μάθει τα νέα τους πριν την επάνοδο τους στο σανίδι.

Γεια σας! Πώς είναι τα πράγματα για τους Sober On Tuxedos εν έτει 2019;
Καλημέρα, καλησπέρα, καλό βράδυ, καλή όρεξη, καλή χώνεψη και ό,τι άλλο κάνετε, κάντε το καλά και με χαρά. Αν δεν έχει χαρά αυτό που κάνετε, τότε τρέξτε μακριά του τώρα. Όλα αυτά πάνε σε εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο καθώς δεν ξέρουμε σε τι φάση της ημέρας σας βρίσκουμε.

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα και για την μπάντα μας το 2019. Είναι τρελοί οι καιροί που ζούμε και η άγρια χαρά είναι ίσως μία, κάποια, λύση.



Πριν από 3 χρόνια κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας “Welcome to the Liquor Store”. Δεν έχει λίγο καιρό που ανακοινώσατε στα media ότι ετοιμάζετε τον δεύτερο σας δίσκο. Σε τι στάδιο βρίσκεται η σύνθεσή και η ηχογράφησή του;
Έχουμε μαρτυριάρη τραγουδιστή που δεν κρατιέται με τίποτα, και μας εκθέτει συνεχώς, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τον αγαπάμε τόσο.

Η μπάντα πέρασε αρκετά εμπόδια από την τότε ανακοίνωση και τώρα πια που πατά στέρεο έδαφος ξανά, μπορούμε να σας πούμε ότι έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την προ παραγωγή του δεύτερου άλμπουμ μας, έχουμε τον τίτλο του, και μας βρίσκετε λίγο πριν μπούμε στο στούντιο για να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις.

Πολύ ωραία! Σε τι στυλ θα κυμαίνεται η δεύτερη δισκογραφική σας δουλειά;
Είναι αρκετά νωρίς για μιλήσουμε για κάτι τέτοιο και δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κατατάξουμε την μουσική μας σε ένα είδος/στυλ. Αυτό είναι δουλεία του κοινού. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι αυτή η δουλειά αποτελεί την φυσική εξέλιξη της μπάντας μας και ανυπομονούμε να την μοιραστούμε.



Τι ήταν αυτό που σας “κέρδισε” στην rock μουσική και στο lifestyle του, γενικότερα;
Κοιτάξτε, αυτά τα πράγματα δεν σε “κερδίζουν” και δεν “κερδίζονται”. Είναι θέμα προσωπικότητας και ταμπεραμέντου, και αυτά ή τα έχεις, ή δεν τα έχεις. Δε μπορεί να ξυπνήσεις μια μέρα και να πεις με κέρδισε η Rock, σαν να έλεγες, σήμερα θα φορέσω το μπλε σακάκι μου γιατί το προτιμώ απ’ το γκρι που φορούσα μέχρι χθες. Είμαστε ανήσυχες προσωπικότητες, και αυτό μουσικά εκφράζεται αναλόγως. Δε θα μας δείτε εύκολα να λύνουμε τα προβλήματα μας πίνοντας τσάι και τρώγοντας βουτήματα.

Από ποια συναυλία σας στην Ελλάδα έχετε τις καλύτερες αναμνήσεις;
Η καθεμία έχει κάτι σημαντικό αλλά νομίζω ότι όλοι συγκλίνουμε στην συναυλία των Αισχυλείων στην Ελευσίνα όπου παίξαμε για πάνω από 3000 άτομα. Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση συναυλίας, καθώς η πλειονότητα του κόσμου δεν μας γνώριζε, και στην αρχή ήταν κάπως ενοχλημένοι από την παρουσία μας. Τελικά, μετά τα τρία πρώτα κομμάτια αν θυμάμαι σωστά, αποφάσισαν να παρασυρθούν και κάπως, έτσι καταλήξαμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε όλοι μαζί για το επόμενο 30λεπτο. Ήταν κάτι πραγματικά μαγικό. Ήταν μια απ’ αυτές τις στιγμές που ξαφνικά, πιστεύεις πως οι άνθρωποι όταν το  θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά, χωρίς μικρότητες.



Θέλω να μου πείτε με ποιο ελληνικό και με ποιο ξένο συγκρότημα θα θέλατε να μοιραστείτε απεγνωσμένα την ίδια σκηνή;
Απεγνωσμένα με κανένα, διότι δεν έχουμε υπάρξει απεγνωσμένοι. Χαιρόμαστε να παίζουμε και να μοιραζόμαστε τη σκηνή με καλλιτέχνες που σεβόμαστε και μας σέβονται αντίστοιχα. Όλα είναι θέμα αλληλοεκτίμησης. Πάνω απ’ όλα θέλουμε να βρισκόμαστε επί σκηνής. Η μουσική είναι μια. Χωράμε όλοι. Το ζητούμενο είναι να περνάει καλά ο θεατής. Βλέπετε, όλα τα άλλα είναι ναρκισσιστικά και εγωιστικά ζητήματα, τα οποία δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο το φιλοθεάμον κοινό. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι όλα γίνονται για τον κόσμο.

Τι προτιμάτε πιο πολύ; Να βρίσκεστε στο studio και να συνθέτετε με την ησυχία σας ή on stage και να παρτάρετε;
Σαν τα live, τίποτα.

Ποιες συναυλίες του καλοκαιριού σας ψήνουν να πάτε, ο κόσμος να χαλάσει;
Ο Λ Ε Σ. Ας μας λυπηθούν οι διοργανωτές, κοντεύουμε να πουλήσουμε όλα μας τα υπάρχοντα…



Στο live σας στις 19 Απριλίου θα ακούσουμε νέα σας τραγούδια; Τι μας ετοιμάζετε;
Θα είστε εκεί και θα καταλάβετε. Σίγουρα θα είναι μια βραδιά αρκετά διαφορετική από ό,τι έχετε δει από εμάς μέχρι σήμερα. Ας πούμε ότι αυτή η βραδιά είναι ο δικός μας τρόπος να γιορτάσουμε την εξέλιξη της μπάντας και όχι μόνο. Έχουμε αρκετές εκπλήξεις και σας περιμένουμε όλους, να γκρεμίσουμε το Ίλιον Plus.

Ευχαριστώ πολύ! Rock on!
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.  Long live rock n roll!

252

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!