AGNOSTIC FRONT: “Get Loud!”

Δισκογραφική επιστροφή και για τους Agnostic Front, μια από τις ιστορικότερες μπάντες του hardcore (άλλοτε νέτου-σκέτου και άλλοτε) metal. Με το 12ο album τους το οποίο αποτελείται από 14 δυναμιτάκια μικρής διάρκειας, σε ένα σύνολο που από την αρχή χαρακτηρίζεται απολαυστικό.

Υλικό εξαιρετικά ζωηρό, με θαυμάσια – και χαρακτηριστικά – lead φωνητικά από τον Roger Miret ο οποίος ακούγεται πολύ ώριμος χωρίς υπερβολές αλλά και χουλιγκανικά back vocals (τα λατρεύω!), πορωτικά κάργα thrash riffs από τον έτερο γερόλυκο Vinnie Stigma και τον Craig Silverman και εξαιρετικό γρήγορο όσο και συμπαγές ρυθμικό υπόβαθρο από τους Pokey Mo (drums) και Mike Gallo (μπάσο).

Ένα από τα βασικά ατού του “Get Loud!” είναι ο εξαιρετικός ήχος με όλα τα όργανα να ακούγονται ολοκάθαρα και συνολικά η μπάντα ακούγονται πολύ ενθουσιώδης, εντελώς ουσιαστική χωρίς να δίνει ούτε ένα filler δευτερόλεπτο και σίγουρα θα κουνήσεις το κεφάλι σε κομμάτια όπως τα “Isolated”, “Spray Painted Walls”, “Anti Social”, “Conquer And Divide”, “Dead Silence” ή τα φοβερά “I Remember”, “In My Blood” (ύμνος), “Devastated”. Συνθέσεις που παραπέμπουν άμεσα στο Slayer-ικό thrash (του Undisputed Attitude λόγου χάριν) με λίγες στιγμές mid tempo “γαλήνης” όπως στο ομότιτλο track.

Το “Get Loud!” με μια λέξη είναι συναρπαστικό. Οι λάτρεις του fast drumming θα την καταβρούν αλλά θεωρώ ότι θα προσελκύσει ακροατές από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Συνόψεις όλου του στυλιστικού ρεύματος που βασίζεται στο μέταλλο μέσα σε 2,5 λεπτάκια μ.ο. οι οποίες θα φέρουν σβούρα τον σβέρκο σου σε όλη τη διάρκεια του album. Μουσική που δεν θα σου ζαλίσει το ούμπαλα αναλύοντας μηνύματα και λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από πολυφωνικές παραγωγές. Απλά αγνή διασκέδαση πίνοντας τις μπυρίτσες σου και κάνοντας air-οτιδήποτε σε συνθέσεις άμεσες οι οποίες δεν χρειάζονται και πολλές αναλύσεις. Καρφί στην πρώτη δεκάδα για το 2019.

https://www.facebook.com/agnosticfront/

AGNOSTIC FRONT – I Remember

451

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.