FOOL IN THE BOX: “Faces” EP

Οι Αθηναίοι alternative rockers Fool in the Box, έπειτα από ένα demo cd επτά κομματιών το 2007 και πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις, επιστρέφουν στο προσκήνιο με το νέο τους EP που φέρει τον τίτλο “Faces”.

Αν και το ύφος τους αποκλίνει αρκετά απ’ τα προσωπικά μου γούστα, μπορώ εύκολα να διακρίνω την ποιότητα και το μεράκι που το διακατέχει.

Το μουσικό στίγμα του σχήματος βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους Dredg, τους Q.O.T.S.A, τους Faith No More και τους Pearl Jam χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα τραγούδια τους θυμίζουν “καρφί” κάποιο απ’ τα προαναφερθέντα σχήματα. Αντιθέτως, η εμπειρία των Fool in the Box μπολιάζει τη μουσική τους με αρκετές δόσεις προσωπικότητας και κάνει την ακρόαση των 5 τραγουδιών του “Faces” αρκούντως ενδιαφέρουσα. Τα στιβαρά grooves, τα όμορφα φωνητικά (τα οποία απουσιάζουν απ’ το τελευταίο, πολύ καλό κομμάτι του EP “Transparent Skin” καθότι instrumental), οι καλοδουλεμένες κιθάρες και τα λειτουργικά, ουσιώδη leads/solos συνθέτουν ένα αρκετά πολύπλευρο σύνολο, απ’ το οποίο δεν λείπουν και μερικές ευπρόσδεκτες prog τζούρες.

Ο ήχος του “Faces” είναι τούμπανο. Φυσικός, ογκώδης, αεράτος και καθαρός, αναδεικνύει τις χροιές των οργάνων και δίνει επιπλέον ώθηση στο υλικό. Η όλη διαδικασία ηχογράφησης του άλμπουμ ήταν μέρος του Band Complete Project των SAE Studios κι ως εκ τούτου η δουλειά που έχει γίνει βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Το “Faces” κυκλοφορεί ψηφιακά στις 21 Ιουνίου, την ίδια μέρα που οι Fool in the Box έχουν σχεδιάσει να κάνουν στο Six D.o.g.s. και το release party του EP τους. Πιστεύω πως οι fan του είδους, αλλά κι όσοι γουστάρουν να πιούν μια-δυο μπύρες ακούγοντας καλοπαιγμένο rock, αξίζει τον κόπο να δώσουν το παρών.

760