CHARMING GRACE: “Charming Grace”

Πλούσια η Ευρωπαϊκή ήπειρος σε κοιτάσματα, όχι μόνο φυσικού αερίου αλλά και ατόφιας, μελωδικής AOR μουσικής.

Αυτήν τη φορά πρόκειται όχι για την Σουηδία αλλά για την Ιταλία, όπου οι Pierpaolo “Zorro 11” Monti (τύμπανα – Shining Line, Lionville) μαζί με τους Davide “Dave Rox” Barbieri (φωνή  & πλήκτρα  – Wheels Of Fire) και Amos Monti (μπάσο – Shining Line, Lionville) δημιούργησαν ένα διεθνές σχήμα, τους CHARMING GRACE που ηχογράφησε πατώντας στα χνάρια των ‘80s και αυτές τις συνθέσεις παρουσιάζονται με τραγουδιστικά ντουέτα. Σάρκα και οστά δόθηκε από το βασικό τραγουδιστή του σχήματος, συνεπικουρούμενο από εξαιρετικούς τραγουδιστές ενώ όλα ξεκίνησαν στα 2010, όταν συναντήθηκαν οι τρεις τους και  με την συνδρομή ενός κοινού φίλου του Gregor Klee, ιδιοκτήτη της μουσικής εταιρίας Avenue Of Allies, ανακαλύπτοντας την αγάπη την κοινή για την AOR και  το Μελωδικό ροκ.

Έτσι στα 2011 άρχισε η δημιουργία ενός  all-star project και οι Zorro και Amos είχαν ήδη την εμπειρία από το δικό τους σχήμα, τους SHINING LINE και την ομώνυμη κυκλοφορία το 2010.

Όμοια ο Dave είχε παρόμοια εμπειρία δουλεύοντας με διεθνούς φήμης μουσικούς, όπως οι James Christian (House Of Lords), Robin Beck, Rob Marcello (Danger Danger) και Michele Luppi (Los Angeles, Secret Sphere) για τις ηχογραφήσεις της δικής του μπάντας, τους  WHEELS OF FIRE, με τα  “Hollywood Rocks” (2010) και “Up For Anything” (2012).

Οι περισσότερες συνθέσεις για το άλμπουμ γράφηκαν από κοινού: ο Zorro μαζί με τον Dave που επέλεξαν να διασκευάσουν στο ύφος των CHARMING GRACE, και τις επιτυχίες των Bon Jovi, το “Everybody’s  Broken”, και την επιτυχία της Belinda Carlisle, το Top 10 hit από τα 1989, “Leave A Light On”.

Χρειάστηκε καιρός για να συγκεντρωθούν στους CHARMING GRACE οι μουσικοί που συνέδραμε ως φιλοξενούμενοι, όπως ο David Forbes, του οποίου η φωνή ήταν ο κινητήριος μοχλός στους καναδούς μελωδικότατους σκαπανείς του γένους Boulevard!

Άλλοι εκλεκτοί συμμετέχοντες στη φωνή είναι οι Σκανδιναβοί Bente Smaavik (Perfect Crime, Blonde On Blonde), Thomas Lassar (Crystal Blue), Henrik Launbjerg (Toys Of Joy) και Kimmo  Bloom (Urban Tale), καθώς και ο Αμερικάνος Moon Calhoun (Michael Thompson Band), που συνοδεύεται από τον Jeff Paris στα δεύτερα φωνητικά.

Η νέα εξαίρετη γενιά τραγουδιστών αντιπροσωπεύεται από τους Nick Workman (Vega), Stefano Lionetti (Lionville), Michele Luppi (Los Angeles), Josh Zighetti (Hungryheart) και τον Gui Oliver (Auras). 

Στις κιθάρες συνεισφέρουν οι  Σουηδοί  Sven Larsson (Street Talk, Lionville) και ο  Peter Friestedt (Williams/Friestedt), οι ντόπιοι μάστορες Ιταλοί Roberto Priori (Danger Zone), Mario Percudani (Ηungryheart, Shining Line, Mitch Malloy), Stefano Lionetti (Lionville), Mario Manzani (Florence 99), Steve De Biasi (Gunshy), Stefano Zeni (Wheels Of Fire), Andrea Lanza (Skill In Veins), Carmine Martone και Matteo Serra  ενώ ο Tom Martin (Vega) εκπροσωπεί επάξια το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει τον Boris Matakovic (Human Zoo) στο σαξόφωνο και τους James Martin (Vega), Alessandro Del Vecchio (Edge Of Forever, Shining Line, Lionville, Hardline) στα πλήκτρα.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν; Με τέτοιους και τόσους μουσικούς υπάρχει περίπτωση υστέρησης; Κάντε μου τη χάρη και αγοράστε με κλειστά μάτια! Εάν κάνατε μία αγορά το εξάμηνο, λόγω κρίσης οικονομικής, θα ήταν ΦΥΣΙΚΑ τούτη εδώ!

513