CULTES DES GHOULES: “Sinister, or Treading the Darker Paths”

Disclaimer: όσοι περιμένετε διάδοχο του “Coven…”, μην το κάνετε, τέτοια μεγαλεπήβολα concept μεγάλης διάρκειας δεν γράφονται τόσο σύντομα το ένα μετά το άλλο, οπότε πολύ λογικά το “Sinister…” είναι ένας πιο συμβατικός Cultes Des Ghoules δίσκος και θα μπορούσε να είχε βγει κατευθείαν μετά το “Henbane”, ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που επέστρεψε και το παλιό τους λογότυπο.

Αυτό βέβαια δεν τον κάνει κακό δίσκο, τουναντίον. Οι Πολωνοί παραμένουν προσκολλημένοι στο χαρακτηριστικό στυλ τους, αυτό το κέντρο/νότιο-ευρωπαϊκό γήινο, σχεδόν grand guignol στυλ μαυρομέταλλου που φλερτάρει με το doom, το θρας και την b-movie αισθητική και θεατρικότητα. Ηχητικές επιρροές σταθερά οι Master’s Hammer, Necromantia, Mortuary Drape και ίσως σε σημεία να ξεφεύγουν λίγο προς Beherit μεριές, κυριαρχεί δηλαδή και πάλι μια απουσία νεωτερισμών και πιο σκανδιναβικών ή orthodox τσαλιμιών, ένα φαινόμενο που τώρα τελευταία απαντάται όλο και πιο συχνά, σαν καλός τροχός που όλο γυρίζει (εκτός άμα είναι να γαμήσει ο φτωχός, ο συγκεκριμένος τροχός τετραγωνίστηκε).

Η διάρκεια λίγο κάτω της μίας ώρας, σημαντικά μικρότερη του προκατόχου δηλαδή, και δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή το “Coven…” ήταν ειδική περίπτωση ή αν οι Cultes Des Ghoules  κάνουν διάλειμμα μέχρι τον επόμενο δίσκο-έπος, ποιοτικά πάντως χωρίς να λείπουν κάποια αδύναμα σημεία το “Sinister…” στέκει μια χαρά στα πόδια του και αποδεικνύει ότι η βλάσφημη τετράδα δεν έχει στερέψει ακόμα από καλές ιδέες. Ο Φύλακας της Κρύπτης εγκρίνει!       

530

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.