I AM GIANT: “Science and Survival”

Παρότι διαθέτουν ιδιαίτερα σύντομο βιογραφικό, οι I Am Giant, έχουν καταφέρει να φτάσουν στα αυτιά λογής ακροατών, κυρίως στο εξωτερικό.

Και δικαίως, αν ρωτάτε εμένα…

Τα 3/4 κατάγονται από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ο frontman, Ed Martin, από την Αγγλία και παρά τα πάμπολλα brit μπολιάσματα στον ήχο, η συνολική μουσική υπόσταση φέρει περισσότερο σε σχήματα εξ Αμερικής, όπως Alter Bridge.

Αρκετά groovάτο το “Science and Survival”, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προ τριών ετών ντεμπούτο τους, “The Horrifying Truth”, με τον κιθαρίστα Aja Timu να αποτελεί παρελθόν για το σχήμα.

Το μεγάλο ατού του νέο πονήματος των I Am Giant είναι πως καταφέρνει να παρουσιάσει δέκα κομμάτια (συν τρία ιντερλούδια), με προσωπικότητα και όμορφα refrain, που δεν κουράζουν, συστατικά ιδιαίτερα σημαντικά εν έτει 2014. Μη θορυβείστε… Δεν είναι όσο straightforward νομίζετε. Οι συνθέσεις τους έχουν βάθος και πολλά να πουν.

Βέβαια, στο Ελλάντα, δύσκολα θα βρουν απήχηση, μιας και δεν πληρούν τις ανάλογες προϋποθέσεις, μιας και δεν έχουν περάσει τα 60, ούτε φοράνε δερμάτινα, ενώ για μούσια, ούτε λόγος.

617
Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1411 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*