WOLVENNEST: “The Dark Path To The Light”

ALBUM

Είδος: Psychedelic\Black\Doom Metal
Εταιρεία: Van Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζοντας την αναζήτηση μυστικιστικών και occult ήχων δεν μπορούσα να μην σταθώ στους Βέλγους Wolvennest και το album “The Dark Path To The Light”. Το συγκρότημα κινείται στις παρυφές του black metal και προσπαθεί να το τραβήξει στις πιο σκοτεινές γωνίες της μουσικής. Το “The Dark Path To The Light”κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί την πέμπτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία του σχήματος. 5 ολοκληρωμένες κυκλοφορίες και 3 single σε 8 χρόνια, είναι αρκετά πυκνά και θα έλεγα ότι οι Wolvennest είναι αρκετά παραγωγικοί και εμπνευσμένοι.

Το “The Dark Path To The Light”, σύμφωνα με το συγκρότημα, είναι ένα concept album, το οποίο πραγματεύεται την δυαδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Εξιστορεί το ταξίδι αναζήτησης του εγγενούς ανθρώπινου σκοταδιού, που μπορεί είτε να οδηγήσει στην καταστροφή είτε στην λύτρωση. Για αυτό και επέλεξαν αυτόν τον τίτλο για το album, ήθελαν σε μία πρόταση να σηματοδοτήσουν το ταξίδι από τα βάθη του εσωτερικού σκότους μέχρι την λύτρωση και το φως.

Βρήκα το “The Dark Path To The Light” να είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό album, γιατί ξεπερνά τα στενά όρια ενός είδους και το περιγράφω ως black metal καθαρά λόγω της ατμόσφαιρας αλλά και του τρόμου που καλλιεργείται νότα με την νότα. Το doom, τα ψυχεδελικά μάντρα αλλά και οι βαριές μελωδίες, αναμιγνύονται περίτεχνα δημιουργώντας μια πανέμορφη παλέτα ήχων αλλά και εικόνες που παραπέμπουν σε αρχέγονα αιμοσταγή θρησκευτικά μυστήρια.

Η δυαδικότητα που θέλουν να περιγράψουν στο concept τους, βγαίνει στον ακροατή και μέσα από την διαρκή μετατόπιση από τις αιθέριες ψυχεδελικές μελωδίες στα δυναμικά ξεσπάσματα και το αντίθετο. Μια τέτοια δυαδικότητα βρίσκουμε και με την συμμετοχή του D.G των Misþyrming. H τραγουδίστρια του σχήματος: Shazzula εκτός από τα synths και το theremin που τόσο αγαπάει, βγαίνει μπροστά με αιθέρια φωνητικά σαν μια σκοτεινή ιέρεια και ο D.G με τα μοχθηρά βραχνά φωνητικά του, έρχεται στο καταλληλότερο σημείο του δίσκου για να δώσει τις σκοτεινές του δυναμικές.

Έχω περάσει ατελείωτες ώρες με το “The Dark Path To The Light” στα ακουστικά μου και άργησα αρκετά να γράψω για αυτό γιατί συνεχώς μου έβγαζε και κάτι καινούργιο, είτε σε επίπεδο συναισθήματος είτε εικόνας.
Οι Wolvennest με το “The Dark Path To The Light” ήρθαν να παγιωθούν ως σαμάνοι του black metal και με ασφάλεια μπορώ να πω ότι βρήκα ένα occult διαμάντι στη λάσπη.

Facebook: https://www.facebook.com/wolvennestband
Bandcamp: https://wolvennest.bandcamp.com/

345

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.