VEGAN MOSQUITOES: Παρουσιάζουν το νέο τους video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από έναν χρόνο, οι Vegan Mosquitoes κάνουν την επανεμφάνισή τους με το Red Shoes, ένα τραγούδι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που έχουν επηρεάσει πλήθος καλλιτεχνών μέσα στους αιώνες και ένα video clip άκρως επίκαιρο με έντονα art house στοιχεία, θυμίζοντας ότι οι μορφές τέχνης μπορούν και επιβάλλεται να αλληλοϋποστηρίζονται. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Χορευτική Πανούκλα του 1518. Παραμύθια, ταινίες αλλά και θεατρικά έργα έχουν καταπιαστεί κατά καιρούς με τη χορευτική πανούκλα δίνοντας κάθε φορά άλλες ερμηνείες, φανταστικές ή μη, σε αυτό το απίστευτο αλλά αληθινό γεγονός, όπως και το θεατρικό έργο, ‘’Η Χορευτική Πανούκλα’’ του Γρηγόρη Χατζάκη που αποτέλεσε την πρώτη σπίθα έμπνευσης για το συγκρότημα.

Στην εκδοχή του ομώνυμου θεατρικού έργου αλλά και του τραγουδιού, μια γυναίκα που ζει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και βιώνει την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και την απαξίωση σε καθημερινή βάση από όλους τους άνδρες της ζωής, ερωτεύεται τον Χάρο που έρχεται να σπείρει αρρώστιες. Εκείνος, αμόλυντος από τη διαφθορά και την απληστία της κοινωνίας, είναι ο μόνος που της φέρεται ευγενικά, με σεβασμό και τρυφερότητα. Ο έρωτάς της, βρίσκει ανταπόκριση, καθώς ο Χάρος συγκινείται από την ευαίσθητη, καλοσυνάτη και εύθραυστη ψυχή της. Οι δυο τους όμως δεν μπορούν να είναι μαζί αν εκείνη δεν πεθάνει, μιας και ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους. Εκείνη αποφασίζει να πεθάνει με τον πιο ‘‘ανώδυνο’’ τρόπο: χορεύοντας για εκείνον κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσεως.

Το Video clip ακολουθεί το συγκρότημα που ερμηνεύει το κομμάτι και 4 χορεύτριες, που ακολουθούν τη δική της χορογραφία η κάθε μία, στο δικό της στυλ, σε διαφορετικούς χρόνους αλλά παρόμοια settings. Το μικροσκοπικό secret room του θεάτρου Αλκμήνη, λειτούργησε κλειστοφοβικά, υπογραμμίζοντας την αίσθηση του εγκλωβισμού ενώ οι μικρές κόκκινες λεπτομέρειες που φέρουν οι γυναίκες του clip ξεχωρίζουν συμβολίζοντας την απελευθέρωση από οτιδήποτε καταπιεστικό, το ασταμάτητο κυνήγι των στόχων και την απόλυτη παράδοση σε αυτό που πραγματικά ποθεί και λαχταρά η ψυχή και το σώμα του καθενός. Η μοντέρνα αισθητική και η αποδοχή της διαφορετικότητας πρωταγωνιστούν στην οπτικοποίηση του κομματιού ενώ το σπονδυλωτό μοντάζ δίνει την αίσθηση ότι οι 4 ιστορίες των χορευτριών συμπίπτουν με αυτήν που περιγράφεται από το συγκρότημα.

Παρ’ όλο που οι 4 γυναίκες δε βρίσκονται στον ίδιο χωροχρόνο και η κάθε μία χορεύει σε ένα άλλο στυλ, εκείνες ενώνονται αλυσιδωτά μέσω των κινήσεών τους. Παράλληλα, το συγκρότημα βιώνει και περιγράφει την ιστορία τους μέσα από το performance του με την τραγουδίστρια να παραπαίει ανάμεσα στα 5 διαφορετικά σύμπαντα. Καμία ιστορία δεν είναι προσωπική. Η κακοποίηση, η φίμωση, ο έλεγχος και ο αποκλεισμός μιας γυναίκας είναι υπόθεση όλων. Στην προκειμένη, ο έρωτας μπορεί να είναι η αφορμή αλλά η ανάγκη για ελευθερία, ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα, θα εκφράζεται με όλες τις μορφές τέχνης και θα ψάχνει πάντα αφορμή να εκδηλωθεί.

Το video κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της μπάντας την Τετάρτη 6 Ιουλίου και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον σύνδεσμο:

Η ηχογράφηση του “Red Shoes” έγινε στο στούντιο Ψ από τον Πέτρο Θεοφίλου.
Η μίξη και το master έγινε από τον Χρήστο Τσεκουρλούκη.

Χορεύουν: Ναταλία Καρατίσογλου, Λίνα Λαμπροπούλου, Μαριάννα Μαυριανού, Μαρίλια Χαρέμη

Σκηνοθεσία: Αρετή Κατσούλα
Mοντάζ: Ελεονόρα Λύτρα
Παραγωγή: Μαρτίνα Δημοπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος
Styling:Κοραλία Κρικελλή
Κομμώσεις, μακιγιάζ: Έλενα Μπότα

762