THE CROWN: “Royal Destroyer”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Μαρτίου 2021

Λύσσα! Αυτή είναι η λέξη που μου έμεινε στο νου μετά τις ακροάσεις του νέου album των Σουηδών The Crown. Μια μπάντα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τουλάχιστον την τρέχουσα δεκαετία, με τα “Death Is Not Dead” και “Cobra Speed Venom” να το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Στο “Royal Destroyer” είναι εμφανές ότι οι τύποι παρουσιάζονται πιο λυσσαλέοι από ποτέ. Θηριώδες death metal με πολλά black περάσματα, εξοντωτικές ταχύτητες στην πλειοψηφία των κομματιών και απύθμενη οργή στα φωνητικά του Johan Lindstrand ο οποίος δίνει ερμηνευτικά ρέστα.

Κιθαριστικώς το υλικό είναι η αποθέωση της έντεχνης καφρίλας με ομοιογενές φιλτράρισμα των διακριτών επιρροών τους οι οποίες εστιάζονται σε “κοντοχωριανές” μπάντες. Πυρηνοκίνητα thrash / death riffs από τους Marko Tervonen και Robin Sörqvist με έξοχα διάσπαρτα μελωδικά solos και λίγα αλλά πολύ μελετημένα ακουστικά περάσματα που προκαλούν θαυμάσιες κλιματικές αντιθέσεις, σαρωτικό ρυθμικό δίδυμο και το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαγέστατο σύνολο από κομμάτια που ακούγονται συναρπαστικά για έναν ακροατή αυτού του είδους.

Καταιγιστικά τα “Let The Hammering Begin!” και “Devoid Of Light” με μια essence από Emperor, πυρηνοκίνητο speed thrash στα “Motordeath” και “Full Metal Justice” με πολύ καλές solo γέφυρες, το “Ultra Faust” έχει μια δυσαρμονική Dismember / Entombed αισθητική, το “Scandinavian Satan” βρωμάει Venom-ίλα από μακριά ενώ τα βαρύτατα “Glorious Hades”, “We Drift On” και “Beyond The Frail” μου έφεραν στο νου τους Dark Tranquillity. Εξαιρετικός είναι και ο ήχος που υποστηρίζει το “Royal Destroyer” ο οποίος είναι αρκούντως old school, χωρίς την πλαστική γυαλάδα που μαστίζει τις σύγχρονες παραγωγές αλλά συνάμα είναι ολοκάθαρος, με λίγα λόγια, δεν χάνει τον μπούσουλα ο ακροατής.

Στο πηλίκον: αν είσαι οπαδός συγκροτημάτων που τη βρίσκουν με ultra βιαιότητα αλλά και φίλος της ακραίας μελωδικότητας, οι The Crown του 2021 ενδείκνυνται απολύτως. Το “Royal Destroyer” εμπεριέχει τα μερικά από τα καλύτερα στοιχεία αυτού που αποκαλούμε “μελωδικό σκανδιναβικό death metal” με την σκληρότητα με την οποία αποδίδεται να καθίσταται τελικώς αδιαπραγμάτευτο credit. Πάρα πολύ καλή δουλειά, album εφάμιλλo του επίσης θαυμάσιου προκατόχου του.

Facebook: https://www.facebook.com/thecrownofficial/

Official Page: http://www.thecrownofficial.com/

496

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.