SCUM OF THE EARTH: “The Devil Made Me Do It III”

Ο Mike Riggs, αποτέλεσε σημαντικό κιθαριστικό κεφάλαιο στην ιστορία του Rob Zombie, καθώς συμμετείχε στα δύο πρώτα (και πιο επιτυχημένα) solo album του εκκεντρικού συνθέτη- τραγουδιστή- σκηνοθέτη.

Ο Riggs λοιπόν και ο John Tempesta (νυν The Cult και πρώην drummer των White Zombie, Exodus, Testament, Helmet etc), έφτιαξαν τους Scum of the Earth, προσπαθώντας να συνεχίσουν την industrial αισθητική που (σύμφωνα με τους ίδιους) ο Rob είχε χάσει. Και η αλήθεια είναι πως όντως το κατάφεραν, μιας και από το πρώτο τους κιόλας album ακούγονται πιο Zombie και από Rob Zombie!

Στην πορεία, Riggs και Tempesta χώρισαν τους δρόμους τους, με τον πρώτο να συνεχίζει το group, κυκλοφορώντας νέο δίσκο το 2007, ενώ πέντε χρόνια αργότερα (και όντας πλέον σαφές πως οι Scum of the Earth αποτελούν το προσωπικό σχήμα του) έρχεται το “The Devil Made Me Do It III”.

Καταρχάς, όσοι δηλώνετε fan της δισκογραφίας του Rob Zombie (και των White Zombie φυσικά), θα λατρέψετε τους Scum of the Earth! Από την άλλη, οι ομοιότητες είναι τόσο εμφανείς που ενίοτε ξενίζουν, αλλά από τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό, δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ανάλυση.

Ο Riggs, όντας εν γένει πρωτοπόρος, κάνει ακόμη και χρήση dubstep ρυθμών σε συνθέσεις (βλέπε “Born Again Masochist”, “Funeral March”), συνδυάζοντάς τους άψογα με την καθόλα industrial αισθητική της μουσικής του που σε στιγμές παραπέμπει ακόμα και σε (παλιό καλό) Marilyn Manson (βλέπε “Sounds of the Dead”, “Ghost”).

Κορυφαίες στιγμές τα “Born Again Masochist”, “Zombies vs Skeletons”, “The Devil Made Me Do It”, “Zombie Apocalypse”, “Sounds of the Dead” και “Funeral March”, και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους τίτλους, πέρα από τον ήχο ακόμα και η θεματολογία “μυρίζει” Rob.

Μεγάλο μείον η συνολική διάρκεια, η οποία ίσα που φτάνει τα 32 λεπτά… Πέραν αυτής όμως (και ξεπερνώντας όλες τις προαναφερθείσες ομοιότητες), το “The Devil Made Me Do It III” είναι μια industrial δισκάρα, άξια προσοχής.

435

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.