TAROT: “Glimpse of the Dawn”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρεία: Cruz Del Sur Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Απριλίου 2024

Η αυστραλιανή μπάντα Tarot επιστρέφει δριμύτερη μετά από οκτώ χρόνια με το δεύτερο της studio album, “Glimpse of the Dawn”. Πρόκειται για μια γνήσια αναβίωση του hard rock των 70s, με βαριά riffs, δυναμικά φωνητικά και το χαρακτηριστικό ήχο του Hammond B3 να κυριαρχούν σε κάθε κομμάτι.Ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που εφευρέθηκε το 1935 από τον Laurens Hammond και καθιερώθηκε στην ιστορία της μουσικής από καλλιτέχνες θρύλους όπως ο Jimmy Smith, ο Jon Lord, και ο Rick Wakeman.

Πίσω στο 2024 και στο “Glimpse of the Dawn” κι ενώ οι επιρροές από θρυλικές μπάντες όπως οι Uriah Heep, Rainbow και Deep Purple είναι εμφανείς, οι Tarot καταφέρνουν να χτίσουν και τη δική τους μουσική ταυτότητα. Το διάστημα που μεσολάβησε από το ντεμπούτο τους “Reflections” δεν πήγε στράφι. Η μπάντα δούλεψε εντατικά, πραγματοποίησε τις πρώτες της live εμφανίσεις και κατάφερε να λειτουργήσει πλέον σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Αυτό το στοιχείο της συνεργασίας αποτυπώνεται και στη διαδικασία της σύνθεσης. Σε αντίθεση με το “Reflections” όπου ο Will Spectre έγραφε κυρίως τα κομμάτια, το “Glimpse of the Dawn” είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Αυτή η συλλογική προσέγγιση θυμίζει έντονα τις μπάντες που τους έχουν εμπνεύσει και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός πλούσιου ηχητικού τοπίου. Οι κιθάρες του Felix Russell μπλέκονται αρμονικά με τις μελωδίες του Hammond B3 που παίζει ο Dave Harrington-George, δημιουργώντας μια βαθιά και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε σε διάφορα στούντιο της Τασμανίας, διατηρώντας όμως μια ζωντανή και αυθεντική αίσθηση. Οι Tarot επέλεξαν μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση, αποφεύγοντας τα τεχνολογικά τρικς του σύγχρονου στούντιο. Άφησαν χώρο για αυτοσχεδιασμό, με αποτέλεσμα πολλά solos κιθάρας να γεννηθούν εκείνη τη στιγμή και να διατηρηθούν αυτούσια στην τελική μορφή των τραγουδιών. Αυτό είναι εμφανές από το πρώτο κιόλας κομμάτι, το ομώνυμο “Glimpse of the Dawn”, με τα δυναμικά πλήκτρα και τα διαφορετικά φωνητικά του Will Spectre, του Felix Russell και του Dave Harrington-George.

Το “Glimpse of the Dawn” είναι μια ωδή στο πνεύμα της δεκαετίας του ’70, μια εποχή όπου η μουσική ήταν αυθεντική, γεμάτη πάθος και ενέργεια. Οι Tarot δεν αντιγράφουν απλά τους ήρωές τους, αλλά υιοθετούν τη νοοτροπία και την αισθητική τους, δημιουργώντας κάτι νέο και συναρπαστικό.

Αυτό το άλμπουμ είναι καρπός συλλογικής δουλειάς, ενός ατόφιου rock ‘n’ roll band που δουλεύει σκληρά, παίζει με πάθος και δημιουργεί μουσική από την ψυχή. Το “Glimpse of the Dawn” είναι μια υπενθύμιση ότι η αυθεντική μουσική δεν πεθαίνει ποτέ.

Ας ελπίσουμε ότι οι Tarot θα συνεχίσουν να μας χαρίζουν μουσική αυτού του επιπέδου για πολλά χρόνια ακόμα.

Instagram: https://www.instagram.com/tarottasmania/
Facebook: https://www.facebook.com/tarotaus
Bandcamp: https://hcrtarot.bandcamp.com/

256

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 11 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.