ATRIARCH: “Dead As Truth”

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται να έχει η Relapse αυτό τον καιρό αφού μετά από μια χλιαρή περίοδο επανήλθε δυναμικά με νέες ποιοτικότατες κυκλοφορίες, μία εκ των οποίων και το τέταρτο άλμπουμ των αμερικάνων Atriarch το οποίο δηλώνω εξαρχής ότι είναι εξαιρετικό.

Για όσους δεν τους γνωρίζουνε, το κουαρτέτο από το Όρεγκον ειδικεύεται σε κατάμαυρο doom που παντρέυει βαριά metal riff και παθιασμένα φωνητικά με death rock πινελιές στο στιλ των Christian Death και τον πρώιμο ωμό ήχο των Swans, κάπως δηλαδή σαν metal ξαδερφάκια των (πιο punk ηχητικά) Alaric, με τους οποίους έχουν βγάλει και το μοναδικό split τους, ενώ δεν λείπουν και κάποια διακριτικά λοξοκοιτάγματα στο μαυρισμένο ήχο μπαντών όπως οι The Ruins of Beverast.

Για να το κάνω πιο λιανά και να μην σας μπερδεύω, φανταστείτε τι θα έβγαινε αν οι Anathema στις ηχογραφήσεις του “Pentecost III” είχανε μονίμως στο πικ-απ τους να στριφογυρίζει το “Souls at Zero” των Neurosis με σποραδικά διαλείμματα για black metal. Κάπως έτσι είναι το “Dead as Truth”, και αν είστε οπαδοί του doom και το σκοτεινού σκληρού ήχου γενικότερα και δεν σας εξιτάρει σεξουαλικά η πιο πάνω περιγραφή τότε μάλλον κάτι κάνετε λάθος.

Καλό φθινόπωρο είπαμε;

500

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.