SYLOSIS: “A Sign Of Things To Come”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Groovy Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Σεπτεμβρίου 2023

Από τις αξιοπρεπέστερες μονάδες του μοντέρνου death metal (οκ, με λίγα core στοιχεία αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών, έχει περάσει ο καιρός που μια λέξη από θεόκουφους φωστήρες χαντάκωνε καριέρες), τα αγγλάκια από το Reading, οι Sylosis, έχουν κερδίσει την αναγνώριση στους metal κύκλους. Θέλεις ότι η μουσική τους, αν και τεχνική, είναι εύληπτη (μεγάλο πράγμα τη σήμερον), θέλεις ότι οι παραγωγές τους είναι ποιοτικές και προσεγμένες, όπως και να ‘χει, η φήμη τους έχει χτιστεί βήμα-βήμα και το θετικό feedback είναι δικαιότατο.

Με το νέο, 6ο album τους “A Sign Of Things To Come”, οι Sylosis δείχνουν μια ακόμη πιο απλουστευμένη (λέμε τώρα) άποψη στις συνθέσεις τους οι οποίες είναι ορμητικότατες. Δύναμη, οργή, πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από τους Alex Bailey και Josh Middleton ο οποίος και φωνητικώς είναι πολύ έμπειρος και προσγειωμένος (και φοβερός ερμηνευτικά στις διάσπαρτες clean φωνητικές γραμμές). Ρυθμικώς όπως ανέφερα και στην αρχή το “A Sign Of Things To Come” είναι αρκετά ορθόδοξο αλλά με ποικιλία ανάμεσα σε αργά και γρήγορα μέρη. Μεγάλο credit η απουσία triggαρισμένων μερών στο drumming του Ali Richardson (εκπληκτική απόδοση) ενώ το μπάσο του Conor Marshall είναι αρκετά διακριτικό. Γενικώς η μίξη είναι τέλεια, αχαοτική αλλά “γεμάτη” με τα πάντα να ακούγονται ξεκάθαρα (η διαύγεια στα πολύ καλά solos αξίζει ξεχωριστής μνείας).

Σε σχέση με τον προκάτοχο του θα έλεγα ότι το “A Sign Of Things To Come” είναι ένα εξελικτικό βήμα με βάση τις φόρμουλες που χρησιμοποιούν. “Κανονικός” μέσος όρος διάρκειας στα 10 κομμάτια (περίπου 4-4,5 λεπτά) που είναι αρκετός για την μπάντα να αναπτύξει τις ιδέες της, επαρκής μόνο μελωδικότητα αλλά περίσσεια οργής. Γενικώς όλα τα κομμάτια έχουν να πουν κάτι ξεχωριστό στον ακροατή. Πολύ βαρύ το ομότιτλο track, ο υμνάκος “Descent” και το “Eye for an Eye” (μου θύμισαν τη δεύτερη περίοδο των The Haunted του “Unseen”), επίσης βαρύτατα τα “Pariahs”, “Absent” και το πολύ καλό “Thorns” που μου έφερε στο νου Machine Head της τελευταίας περιόδου τους (με εστιακό επίκεντρο μάλλον το “Catharsis”), το κάργα Machine Head-ικό επίσης “Poison for the Lost” αλλά στην up tempo πλευρά της κλίμακας και το εξαιρετικό “Judas” που θα μπορούσε να ανήκει σε δουλειές των At The Gates (σπιντάρουν η πώρωση είναι εγγυημένη). Καταπληκτικό επίσης το “A Godless Throne” που κλείνει με ιδανικό τρόπο το album.

Το “A Sign Of Things To Come” είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος μοντέρνας ακραίας μουσικής που παίρνει άριστα στους επί μέρους τομείς του. Δύναμη, τεχνική και ευχάριστο στη ροή του άκουσμα. Απέχει από τα “αγριεμένα” όσο και πλαστικοποιημένα πιτσιρίκια που έχουν ισοπεδώσει τα όρια μεταξύ metal και pop μουσικής αλλά δεν είναι φλύαρα brutal ούτε “ασφαλές” άκουσμα. Οι Sylosis βαδίζουν με αυτοπεποίθηση στον δικό τους δρόμο και σίγουρα οι φίλοι των ανωτέρω επιρροών όσο και οι φίλοι του καλοπαιγμένου death metal θα το εκτιμήσουν δεόντως. Πολύ καλό.

Facebook: https://www.facebook.com/Sylosis
Official website: https://www.sylosis-band.com/

392

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.