The Re-Stoned, 2 Headed Dogs (04/03/2017) Death Disco

Σάββατο βράδυ, ψυχεδέλεια, groove και rock αισθητική.

Η επιστροφή των Re-Stoned στη χώρα μας έμοιαζε ιδανική επιλογή και κατευθυνόμενος στη Death Disco είδα αρκετό κόσμο να έχει συγκεντρωθεί για την εμφάνιση των 2 Headed Dogs από την Πρέβεζα που θα άνοιγαν το event.

Ώρα 21:30 και η φάση είναι pure rock n roll. Η ευχάριστη έκπληξη της περασμένης χρονιάς, 2 Headed Dogs, έχοντας στις αποσκευές της μια καταπληκτική δουλειά, δημιουργεί τα πρώτα χαμόγελα στο κοινό και σιγά σιγά κεφάλια και σώματα αρχίζουν και κουνιούνται. Μια μίξη garage-stoner και ψυχεδέλειας, ένας κιθαρίστας που πέταγε φωτιές κι ένα rhythm session στιβαρό σαν μπετό.

Η πρώτη εμφάνιση των δικέφαλων σκυλιών στην Αθήνα αποκόμισε θετικά σχόλια κι αν συνεχίσουν ανάλογα να περιμένετε όμορφα πράγματα. Με τον ήχο σύμμαχο, έπαιξαν κομμάτια από την πρώτη τους δουλειά καθώς κι αρκετά από την επερχόμενη. Οι εναλλαγές σε ταχύτητες κι αργόσυρτες επαναλαμβανόμενες μελωδίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Άνετοι επί σκηνής, μας “πυροβόλησαν” με 40 λεπτά αυθεντικού rock και καταχειροκροτούμενοι αποχώρησαν.

2 Headed Dogs setlist
Space time
New song #1
Drifting on the sand
New song #2
Start rolling
New song #3
New song #4
The engine’s on
Line to the stars

Λίγα λεπτά για τις τυπικές τεχνικές αλλαγές επί σκηνής και για την απαραίτητη επίσκεψη στο bar και σε 20 λεπτά ακούγονταν πλέον οι πρώτες νότες από τους Re-Stoned. Ο κόσμος είχε πληθύνει, κι οι Re-Stoned έκαναν αυτό που πολύ καλά γνωρίζουν, πατώντας σε θεόβαρα riff μοίραζαν απλόχερα ψυχεδέλεια.

Το video wall στο πίσω μέρος της σκηνής βοηθούσε στην απόλαυση του ταξιδιού κι ο ήχος υποστήριζε τον δυναμισμό των Re-Stoned στο έπακρο. Με μπροστάρη τον ιδρυτή και κιθαρίστα τους να αποτελεί την βάση για το ό,τι συμβαίνει έπαιξαν κομμάτια από όλες τους τις δουλειές. Κατάφεραν να κρατούν το κοινό σε εγρήγορση και να ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο όσο πέρναγε η ώρα. Φτάνοντας στο τέλος του setlist οι παρευρισκόμενοι δεν άφησαν φυσικά τους Re-Stoned να αποχωρήσουν, οι οποίοι, μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα ανέβηκαν ξανά στην σκηνή προσφέροντας μουσική doom ψυχεδέλεια για 15 ακόμα λεπτά περίπου.

The Re-Stoned setlist
Intro
Gravitation
Northern Light
Orient of Doom
Land of Crismson Clouds
Smoke Sea
Green Line/Sleeping World
Acid Truck
Forgive Me My Lizzard Blues
Barbarian Hymn
Grease
Crystals
Feedback
Run (encore #1)
Return (encore #2)

Η ώρα πλησίαζε 12:30, το ταξίδι έφτασε στο τέλος του και γεμάτοι μουσική και ευχαρίστηση αναχωρήσαμε έχοντας απολαύσει ένα ακόμη σαββατόβραδο. Πολλά συγχαρητήρια στην Made of Stone για την διοργάνωση και στις μπάντες για την απόδοση.

484

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.