SAVAGE REPUBLIC: “Live in Wrocław January 7, 2023”

LIVE ALBUM

Είδος: Post-punk
Εταιρεία: Gustaff Records
Ημ. κυκλοφορίας: 23 Ιανουαρίου 2024

Μην μπορώντας να ξεριζώσω από το μυαλό μου την ανεπανάληπτη εμφάνιση των Αμερικανών Savage Republic στο An club, στις 14 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, σκάει στα χέρια μου το νέο τους live album, ηχογραφημένο μια εβδομάδα πριν από το προαναφερθέν γεγονός (διαβάστε εδώ το live report).

Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, διαβάζοντας το ως άνω άρθρο μπορεί επίσης να πληροφορηθεί σε μεγάλο βαθμό και την tracklist του “Live in Wrocław January 7, 2023”, αλλά δυστυχώς η αποτύπωση του μεγαλείου μιας ζωντανής τους εμφάνισης είναι απείρως δύσκολο task να επιτευχθεί.

Δεν εννοώ βέβαια, πως το “Live in Wrocław January 7, 2023” δεν είναι σωστά μιξαρισμένο και επεξεργασμένο. Απεναντίας, όλα τα επί μέρους στοιχεία του ήχου των Savage Republic παίρνουν τον χώρο που τους αναλογεί για να αναπνεύσουν σωστά και παράλληλα, η “βρωμιά” που τόσο τους καθορίζει είναι ιδανικά τονισμένη.

Οι Ethan Port, Kerry Dowling, Alan Waddington και Thom Furhmann βρισκόντουσαν σε δαιμονιώδη φόρμα εκείνη την εποχή, με το πρόσφατο album τους “Meteora” στις αποσκευές τους στην Ευρώπη, μάλιστα το live album ηχογραφήθηκε στην πόλη όπου ηχογραφήθηκε και το επόμενο full length τους, όπως οι ίδιοι μας εκμυστηρεύτηκαν στην συνέντευξη μας λίγο πριν πατήσουν τα πόδια τους στην Αθήνα (ΕΔΩ η συνέντευξη). Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς το έκαναν οι ίδιοι με τον Dowling να μιξάρει και να κάνει την παραγωγή σε όσα παγίδεψε στο venue ο Marcin Odon, το mastering ανέλαβε κάποιος κύριος Don Tyler, ενώ το εξώφυλλο ανέλαβε ο Thom Fuhrmann.

Εν τέλει, φαίνεται πως οι Savage Republic νιώθουν όμορφα στην Πολωνία και η καλή τους διάθεση ακούγεται στο “Live in Wrocław January 7, 2023”, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον που δεν ξέρει το παρελθόν τους, να τους ανακαλύψει, ξεκινώντας ένα πανέμορφο ταξίδι.
Η ζωντανή ατμόσφαιρα μεταφέρεται σε μεγάλο βαθμό στον ακροατή και μπορεί εύκολα να φανταστείς τον εαυτό σου σε κάποια γωνία να τους παρακολουθείς, όμως θα επαναλάβω πως η μοναδική ενέργεια που εκπέμπουν στον χώρο, δυστυχώς για κάποιους δεν ψηφιοποιείται. Αυτό δεν καθιστά το live album κακό. Απλά αποδεικνύει το μεγαλείο των μουσικών στην πεμπτουσία της τέχνης τους, που δεν είναι άλλη από την επαφή με το κοινό.

Οι φίλοι τους πρέπει να συλλέξουν, οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν την αρχή. WAITING FOR THE FALL, WAITING FOR THE FALL!

Facebook: https://www.facebook.com/savagerepublicpage/
Bandcamp: https://savagerepublic.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/savage.republic.official

377

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.