RUIN LUST: “Dissimulant”

ALBUM

Είδος: Death/Black Metal
Εταιρεία: 20 Buck Spin
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Νεοϋορκέζοι Ruin Lust έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας μοιράζοντας ηχητική βία στις πιο σκοτεινές γωνιές του underground. Εν έτει 2023, είναι πάλι εδώ, πιο αποφασισμένοι από ποτέ και οπλισμένοι με μαχητικό ζήλο, για να διακηρύξουν τον ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στις τρυφερές αυταπάτες ενός είδους που νομίζει ότι εξελίσσεται ενώ στην πραγματικότητα αυτό-υποβαθμίζεται και σαπίζει πάνω στις μαραμένες δάφνες των επιτυχιών του.

Έχοντας απορροφήσει τα καλύτερα στοιχεία από το black, το death και το grind, και περνώντας τα μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα ωμής βιαιότητας, μας προσφέρουν το “Dissimulant”, έναν δίσκο που άνετα θα αποτελέσει ορόσημο για το πιο ακραίο των υποειδών του ακραίου metal.

Με 8 κομμάτια στο δυναμικό του, δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι τα επίπεδα ακρότητας του δίσκου αυτού είναι πανύψηλα και δύσβατα, εκεί όπου μόνο λίγοι έχουν διαβεί με επιτυχία (όπως οι Conqueror/Death Worship, οι Archgoat, ή οι πιο νέοι Black Curse).

Ο τόνος της κιθάρας είναι απόλυτα βαρύς και άρρωστος, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος θορύβου με θεμέλια το ογκώδες, παραμορφωμένο μπάσο. Η ασταμάτητη ομοβροντία τυμπάνων πραγματικά σκοτώνει, με καταιγιστικά drum-fills που συνοδεύουν τέλεια τα εξωπραγματικά riff. Riff κυκλικά και άκρως συνεκτικά, στο βαθμό που ακούγονται συνεπέστατα, ειδικά για ένα τέτοιο είδους ακραίας και θορυβώδους μουσικής. Τα βιτριολικά φωνητικά είναι μια βάρβαρη ορμή από ξεσκισμένα λαρύγγια, δίνοντας το στίγμα της ισοπέδωσης.

Η ατμόσφαιρα του δίσκου είναι αποπνικτική, με τρόπο επικίνδυνα σκόπιμο, και φέρει έναν βάρβαρο και ζωώδη μαγνητισμό που σε υποτάσσει, ενώ το γενικότερο image και αισθητική της μπάντας έχει αδιαμφισβήτητα ταιριαστό και προσωπικό χαρακτήρα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο στοχευμένα και τελικά άρτια εκτελεσμένα και παραδομένα είναι τα πάντα στον δίσκο αυτό, από το πρώτο ως το τελευταίο στοιχείο του.

Το “Dissimulant” είναι μια καταστροφική κτηνωδία λυσσασμένου εξτρεμισμού που πρέπει να ακουστεί από οποιονδήποτε αναζητά την αληθινή και πλήρη καταστροφή σε μουσική μορφή.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1ZFDcpdTF0ii0ox1oMeRTq
Bandcamp: https://listen.20buckspin.com/album/dissimulant

315

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.