[Προακρόαση] – CRIMSON FIRE: “Another Dimension”

LISTENING SESSION

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική Εταιρεία: No Remorse
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Δευτερούλα…και εκεί που μισείς την πρώτη μέρα της εβδομάδας, έχεις τουλάχιστον να περιμένεις την απογευματινή πρόσκληση των Crimson Fire, για να ακούσεις τον ολόφρεσκο δίσκο τους “Another Dimension” στα Zero Gravity Studios στην καρδιά της Αθήνας.

Φίλοι, παγωμένα μπυράκια, πίτσες και μουσική είναι το τέλειο πακέτο για να διώξεις την τσαγκαροδευτέρα που φεύγει σιγά σιγά…

Πέντε χρόνια δισκογραφικής σιγής ήταν αρκετά για τους Αθηναίους και τρία ολόκληρα χρόνια σύνθεσης και δημιουργίας τους συντρόφευσαν στο να μας παρουσιάσουν τον πιο ώριμο δίσκο, τον οποίο μπόλιασαν με όλες τους τις επιρροές και εμπνεύσεις που τους σημάδεψαν στην ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί, για να μην σας παραξενέψει, ότι πειραματίστηκαν και σε πλήκτρα αυτήν την φορά.

To artwork του τρίτου “παιδιού” των Crimson Fire επιμελήθηκε ο τεράστιος Andreas Marshall, γνωστός και από τις συνεργασίες του με Blind Guardian, Sodom, In Flames και Obituary.

Δέκα τραγούδια, που το κάθε ένα ξεχωριστά το υπογράφει και κάθε μέλος του συγκροτήματος, δίνουν την ολοκληρωτική μορφή της κυκλοφορίας αυτής για την οποία θα μιλάμε για αρκετό καιρό.

Judas, πρώτο κομμάτι με υπογραφή Ντίνου Γανίτη, με τίγκα Maidenικό ύφος στην εισαγωγή αλλά και σε όλο το μήκος σύνθεσης.

Don’t Fall From The Sky στην συνέχεια και ένα κλίμα σκανδιναβικό πλύμμήρισε το στούντιο ακούγοντάς το. Γραμμένο από τον Μπρίτσα, με γρήγορο και σταθερό tempo, φέρνει στο μυαλό Europe, Universe, Malmsteen και Madison.

On The Edge. Ένας γλυκός oldschool Bon Jovi ξεπετάχτηκε από τα ηχεία σε ένα τίγκα ’80s AOR, ένα διαφορετικό κομμάτι από όσα μας έχουν συνηθίσει οι Crimson Fire με πινελιές από Europe και Alien. Υπογραφή Γιάννης Μπρίτσας.

Fire Below, ως διάδοχος στο τέταρτο σημείο του δίσκου έρχεται να μας καλοσορίσει με ένα σταθερό mid tempo και με το ωραίο χτίσιμο στις κιθάρες του μας χαρίζει έναν αέρα Riot και μια “Love Gun” Kiss έξοδο, με υπογραφή Γανίτη και Κουτέλη.

Φτάνοντας στα μισά πλέον και εφόσον το κλίμα στην αίθουσα είναι άριστο με χαβαλέ και αναλύσεις, το Set The Night On Fire που υπογράφουν επίσης οι Γανίτης και Κουτέλης, μας γλύφει τα αυτιά οδεύοντας από αργές σε πιο γρήγορες ταχύτητες δίνοντας πάσα στο πιο heavy No Fear κομμάτι του Ντίνου το οποίο είναι δυναμικό, γρήγορο και στακάτο με χαρακτηριστική την Riot / Helloween δισκολία του.

Το Eyes Of The Storm ακολουθεί με την βαριά εισαγωγή του και με ένα Headless Cross riff σε υπογραφή Μπρίτσα & Κουτέλη.

Σειρά παίρνει το κομμάτι που μου γυάλισε περισσότερο στον δίσκο, το Sold My Soul του Κουτέλη. Μια βόμβα με δυναμικό κιθαριστικό χώσιμο, με μια riffάρα που θυμίζει κατ’ εμε Enforcer και μας χαρίζει αγνό, γκαζιάρικο, καθαρό heavy metal.

Φτάνοντας προς το τέλος, το Chasing Time του Γιάννη Μπρίτσα ξεκινάει αργά και η κιθάρες το χτίζουν σε πιο mid-γρήγορο και σταθερό tempo. Ένα κομμάτι 20 ετών στην ουσία που μας το παρουσίασε ο Γιάννης τώρα.

Τέλος το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει με το Walking Into The Light του Γανίτη. Το κύκνειο άσμα της κυκλοφορίας αυτής με το χαρακτηριστικο N.W.O.B.H.M. ύφος, εισαγωγή εμπνευσμένη από το Photograph των Def Leppard, ένα κουπλέ και ένα ρεφρεν γεμάτα Maiden στοιχεία και ένα τεράστιο turnover στο solo από Maiden σε Savatage έτσι για την ηδονή. Λατρεμένο κομμάτι.

Με αυτά και με αυτά ολοκληρώθηκε όμορφα το Δευτεριάτικο απόγευμα και έκλεισε τρώγοντας πίτσα και πίνοντας τσαφομένο μπυράκι.

Για τις λεπτομέριες του δίσκου, θα κυκλοφορήσει από την δική μας No Remorse Records στις 27 Αυγούστου.

Facebook Page: https://www.facebook.com/CrimsonFireFB

980

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.