-(16)- & GRIME: “Doom Sessions Vol. 3”

COMPILATION

Είδος: Sludge Metal
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Η φυσιογνωμία του Gabrielle Fiori είναι ευρέως γνωστή στους underground και μη stoner/fuzz κύκλους. Ηγέτης των Black Rainbows, Killer Boogie, Void Generator, The Pilgrim και mastermind πίσω από την Heavy Psych Sounds, αποτελεί μια καθόλα ανήσυχη καλλιτεχνικά και δραστήρια προσωπικότητα. Κάτι το οποίο πιστοποιείται και μέσα από την περσινή συνέντευξη που μας παραχώρησε μετά από την κυκλοφορία του φοβερού “Cosmic Ritual Supertrip”.

Επειδή όμως ως γνωστόν ο προφορικός λόγος “χάνεται” και ο γραπτός φθείρεται και αλλοιώνεται, έχει φροντίσει να παράγει έργο ή ακόμα καλύτερα έργα που θα μείνουν παρακαταθήκη και θα διατηρηθούν εσαεί.
Πιο πρόσφατο project του η συλλογή των “Doom Sessions”. Ξεχάστε τις ταξιδιάρικες περιπλανήσεις των “Desert Sessions”, του ετέρου control freak Josh Homme και ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στο “βούρκο” και τη “λάσπη” του doom.

Η αρχή έγινε με το “υπέρβαρο” (και για να είμαστε politically correct, αναφερόμαστε στην βαρύτητα των riffs) split “μεγατόνων” των Conan/Deadsmoke, με τους δικούς μας Acid Mammoth/1872, με την occult/psych/doom μυσταγωγία να ακολουθούν, και την σκυτάλη να αναλαμβάνουν πλέον οι Καλιφορνέζοι sludge masters -(16)-, με τους Ιταλούς “μισάνθρωπους” Grime.

Οι δύο μπάντες τρέφουν αισθήματα εκτίμησης και φιλίας καθώς έχουν περιοδεύσει μαζί και έχουν μοιραστεί το συναυλιακό σανίδι ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν και προσπαθούν από κοινού να δώσουν ένα boost στο ιδίωμα ώστε να “ξελασπώσει”.

Make Sludge Grim(e) Again

Οι βετεράνοι sludgers συμμετέχουν στη συλλογή με 3 κομμάτια από τα 5 που απαρτίζουν το EP και τα οποία είναι καινούριες ηχογραφήσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μια περίληψη στο οπισθόφυλλο του περσινού εκπληκτικού “Dream Squasher”. Η τετράδα πλέον φορά ξανά το μελωδικό προσωπείο των Melvins και εξαπολύει riffs που “ζέχνουν μούχλα και υγρασία” Νέας Ορλεάνης. Στο τεχνικό κομμάτι η μπάντα παίζει τόσο “δεμένα” και ακούγεται τόσο συμπαγής, που ακόμα και “τυφώνας δεν θα τους λύγιζε”.

Τα 30 χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο, εκτός από δεκανίκια, “παράσημα”, ψυχική και σωματική καταπόνηση, τους έδωσε και καμιά τριανταριά κιλά @ρχίδι@ ώστε να κάνουν αυτό που γουστάρουν χωρίς λογοκρισίες, και χωρίς να τους καίγεται καρφί γενικότερα. Κάποια ακουστικά περάσματα που έχουν προσθέσει στον ήχο τους καθώς και μια industrial αισθητική που έχουν ενσωματώσει στα riffs τους, παίρνουν θετικό πρόσημο και μας εξιτάρουν για μια μελλοντική κυκλοφορία.

Οι Ιταλοί Grime εκπροσωπούν την άλλη όψη του sludge νομίσματος, αφήνοντας την όποια μελωδία απέξω. Το τρίο επιδίδεται σε μία blackened sludge “σφαγή”, με “σκισμένα” φωνητικά. Η μουσική τους τροφοδοτείται από την σαπίλα και την μισανθρωπία που επικρατεί εκεί έξω. Τα “Piece of Flesh” και “Sick Of Life” μαρτυρούν αυτήν την “βρωμιά” και γίνονται ένας ηχητικός “βούρκος” στον οποίο πρόκειται να βυθιστείς άλλοτε αργά και βασανιστικά, με τους Black Shape of Nexus και Bellrope να περνάνε μπροστά από τα μάτια σου σαν μίνι ταινία και άλλοτε πιο έντονα και γρήγορα σαν να σου κάνουν “πατητές” οι Fistula και οι Primitive Man.

Και στις δυο περιπτώσεις η απόλαυση είναι δεδομένη.

Εν αναμονή λοιπόν της τέταρτης συλλογής που μυρίζει χόρτο από χιλιόμετρα, και της “ζωντανής” desert σκόνης που πρόκειται να καταφτάσει από την έρημο Mojave, η επανάληψη της ήδη υπάρχουσας doom τριλογίας θα αποδειχθεί ιδανική συντροφιά.

“Embrace the Fellowship of the Doom”

-(16)-
Facebook: https://www.facebook.com/16Band
Bandcamp: https://16theband.bandcamp.com/album/dream-squasher

Grime
Facebook: https://web.facebook.com/Grime666Grime
Bandcamp: http://grime666.bandcamp.com/

863

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 301 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...