NORTH SEA ECHOES: “Really Good Terrible Things”

ALBUM

Είδος : Progressive Rock
Εταιρεία : Metal Blade Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 23 Φεβρουαρίου 2024

Οι North Sea Echoes αποτελούν μία νεοσύστατη Progressive Rock μπάντα, δημιούργημα των Ray Adler και Jimmy Matheos των Fates Warning. Ο Matheos είναι ένας από τους συνιδρυτές των Fates Warning όπου εκτός από τα δεκατρία άλμπουμ μαζί τους, το βιογραφικό του περιλαμβάνει τέσσερα σόλο άλμπουμ αλλά και τέσσερα άλμπουμ μαζί με τον Kevin Moore, πρώην keyboardist των θρυλικών Dream Theater. Μαζί οι Ray Adler και Jimmy Matheos έχουν ηχογραφήσει για λογαριασμό των Fates Warning δέκα άλμπουμ από το 1988 έως το 2020 και το 2024, ως North Sea Echoes πλέον, προσθέτουν άλλο ένα στην κοινή τους φαρέτρα με τίτλο “Really Good Terrible Things”.

To “Really Good Terrible Things” αποτελεί την πρώτη full length δουλειά των North Sea Echoes. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί δύο μέλη των Fates Warning βγάζουν νέο δίσκο με άλλα μέλη? Δεν θα θυμίζει πολύ την μουσική των Fates? Η απάντηση είναι όχι. Το “Really Good Terrible Things” αποτελείται κυρίως από πολύ μελωδικά κομμάτια, με ελάχιστη έως καθόλου χρήση Distortion, που περιέχουν την μελαγχολία που οι fans των Fates Warning θα εκτιμήσουν χωρίς όμως να έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά. Το άλμπουμ ξεκινάει με το ”Open Book”, τραγούδι που χαρακτηρίζεται από πολύ γλυκά φωνητικά, όμορφη χρήση αρμονικών στις κιθάρες και ένα ρεφραίν που σου “κολλάει” για πλάκα. Κλείνει με το “No Maps” ,που μας μιλάει για έναν περιπλανώμενο που είναι πιο χαρούμενος μόνος του, το οποίο είναι από τα αγαπημένα του Matheo καθώς ξεκίνησε από κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που κατέληξε στα αυτιά μας.

Overall, το “Really Good Terrible Things” αποτελεί μία εξαιρετική δουλειά, καρπό της συνεργασίας αυτών των δύο πολύ έμπειρων μουσικών. Παρότι παραείναι αργό και μπαλαντέ για τα γούστα μου, προσδίδει στον ακροατή μία ηρεμία δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Για τους fans των μελαγχολικών και πιο μελωδικών ακουσμάτων, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Official Site: https://northseaechoes.com
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091786204200
Instagram: https://www.instagram.com/northseaechoes/

293

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.