MYAELIN: “Naesekhnaetri”

ALBUM

ίδος: Avant Garde Metal
Εταιρεία: I, Voidhanger records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου 2023

Νιώθω τον εγκέφαλο μου να διχάζεται. Από τη μία, μια έντονη συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Από την άλλη, μια αλλόκοτη μουσική δομή που δύσκολα ταιριάζει σε συγκεκριμένη εγκυκλοπαιδική περιγραφή.

Οι Βέλγοι Myaelin είναι μια κολλεκτίβα που έχει ως σταθερά μέλη τους Timo Jacobs (τύμπανα) και Kevin Liekens (κιθάρα/μπάσο), με τα υπόλοιπα μέλη να αλλάζουν κατά το δοκούν. Εκτός από το Bandcamp του συγκροτήματος και διάσπαρτες πληροφορίες που περιλαμβάνει το δελτίο τύπου, λίγα ξέρω για το ποιόν των Myaelin, όντας επίσης η πρώτη φορά που βρίσκονται στο διάβα μου.

Αυτή τη φορά λοιπόν, αποφασίζουν να προσφέρουν μια διαφορετική εκδοχή στην ποίηση του Aleister Crowley, γνωστού αποκρυφιστή και στοχαστή του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με τους ίδιους, το “Naesekhnaetri” είναι ένας αυτοσχεδιασμός που σκοπό έχει να σας καλέσει “να διασχίσετε αχαρτογράφητα βασίλεια, σφυρηλατώντας μια σύνδεση με το χαοτικό, το μυστικιστικό και το άγνωστο, όπως ακριβώς σκόπευε ο Crowley”. Το αποτέλεσμα είναι μια σαφής σπουδή στην ψυχασθένεια μέσω ψυχεδελικών και ασύνδετων μεταξύ τους μερών, υπό την καθοδήγηση μια φωνής που ισορροπεί μεταξύ πρόζας και απαγγελίας, με μικρή απόκλιση προς το τραγούδι.

Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου ψυχεδελική progressive δουλειά από ανθρώπους που φαίνεται να προσεγγίζουν τη μουσική με παρόμοιο τρόπο που προσέγγιζε τη ζωγραφική ο Jackson Pollock. Συμπερασματικά, το νέο δημιούργημα των Βέλγων μάλλον, επιτυγχάνει εκείνο για το οποίο ξεκίνησε να συνθέτεται. Να σε μπερδέψει τόσο πολύ που να μην μπορείς με τίποτα να αποφασίσεις αν μιλάμε για ένα πόνημα άξιο μελέτης ειδικών ή μια απόλυτη τρύπα στο νερό.

Βέβαια το ότι αποφάσισα να γράψω για αυτό, με αναγκάζει να υποστηρίξω θερμά το πρώτο, ειδάλλως τι λέει για το άτομο μου να ασχοληθώ τόσο με το “Naesekhnaetri”, μάλιστα, αφού το άκουσα δυο φορές back to back.

Σηκώνω τα χέρια ψηλά και ζητάω τη βοήθεια του κοινού! Am I a beggar or a king?

Facebook: https://www.facebook.com/Myaelinism/
Bandcamp: https://i-voidhangerrecords.bandcamp.com/album/naesekhnaetri

319

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.