VELVET INSANE: “High Heeled Monster”

ALBUM

Είδος: Hard Rock/ Rock n’ Roll
Εταιρία: Wild Kingdom
Ημ. κυκλοφορίας: 25 Αυγουστου 2023

Ένα πράγμα μπορώ χωρίς αμφιβολία να καταλογίσω στους Σουηδούς rockers/metallers: ξέρουν όσο κανείς να στήνουν σωστή ατμόσφαιρα.

Οι Velvet Insane με την προαναφερθείσα καταγωγή επανέρχονται για τρίτη φορά με το “High Heeled Monster”, έχοντας πριν συνεργαστεί με μεγαθήρια της χερσονήσου τους, όπως οι Nicke Andersson και Dregen (The Hellacopters), Bruce Kulick (ex-KISS), Ryan Roxie (Alice Cooper), Jesper Binzer (D-A-D) και πολλοί άλλοι, ενώ και στην παραγωγή κάθεται ο εμβληματικός Tomas Skogsberg (Entombed, The Hellacopters, Backyard Babies).

Οι Velvet Insane διαφοροποιούνται λίγο από τους υπόλοιπους της σουηδικής συνομοταξίας και έχουν στο ύφος τους εκείνο το rock ‘n’ roll στιλ που χρησιμοποιούν σε μικρές ποσότητες οι Volbeat, για να καταλάβετε, με τη διαφορά πως οι VI το έχουν ως βασικό συστατικό, πάνω στο οποίο στήνονται όλα τα υπόλοιπα.

Από την αρχή που πατάς την έναρξη στο “High Heeled Monster”, θέλεις να χορέψεις στους ρυθμούς των τραγουδιών και εύκολα απομνημονεύεις τα ρεφρέν για να τα ερμηνεύσεις και εσύ κρατώντας τη χτένα, μπροστά από τον ολόσωμο καθρέφτη της ντουλάπας σου. Αν δεν έχεις, σε λυπάμαι.

Οι VI δεν φοβούνται να “δανειστούν” από τις επιρροές τους, αλλά ο σεβασμός τους είναι τόσο εμφανής που νομίζω πως τα “θύματα”, θα κατανοούσαν το “έγκλημα” και θα τους έκλεινα πονηρά το μάτι.

Νωρίς νωρίς ξεχωρίζει κανείς το χιτ του δίσκου στο “Damage Control” (“We are out of damage control, the devil’s got my soul, I am way out of damage control, come on watch me fall”) και από εκεί και πέρα όλα παίρνουν ανοδική πορεία από θέμα διάθεσης. Κάποιες στιγμές σκέφτομαι πως κάπου εκεί δίπλα είναι και ο Elton John με το πιάνο του, ενθουσιασμένος από τους νέους rock ‘n’ roll stars, και σκέφτομαι πως αν ο στόχος των Σουηδών ήταν η αναβίωση της 50-60s r’n’r εποχής, τότε mission accomplished πέρα ως πέρα, αφού ακόμη και η παραγωγή σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, αν και σύγχρονη ως ήχος.

Ακόμη και όταν οι ρυθμοί πέφτουν, τα φώτα χαμηλώνουν και όλοι μας αγκαλιαζόμαστε σφιχτά για ένα slow dance με το “Don’t let the poor boy down”, οι VI το κάνουν με τόση άνεση που κανείς δεν πρόκειται να γκρινιάξει και όλα μπαίνουν πάλι στον δρόμο τους με έξυπνους στίχους και σκερτσόζικα ρεφρέν.

“It’s not what you see, cause I threw away the key, never ever to be found again” μας λένε στο “Jemmy” που είναι ένα ακόμη διαμάντι στο album και σε γενικές γραμμές, θα μπορούσα να γράψω πολλούς ακόμη στίχους για να σας πείσω, αλλά νισάφι πια. Όχι άλλη πάρλα.

Αν σου αρέσει στα διαλείμματα της μαυρίλας σου να χορεύεις, τότε σου έχω το ιδανικό soundtrack, που ταιριάζει εξίσου σε ξέφρενα πάρτι και road trips.

Από εμένα είναι ΝΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ.

Facebook: https://www.facebook.com/velvetinsane/

404

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.