MORPHING JAR: “Ink-Stained Days”

ALBUM

Είδος: Grunge/Sludge/Alternative
Εταιρία: Self-released
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Νοεμβρίου 2023

Οι Morphing Jar, το τρίο από την Αθήνα, οι οποίοι μας είχαν συστηθεί μέσα από τις σελίδες του Rockway πριν από περίπου ένα χρόνο, στη συνέντευξη που είχαν δώσει στο Δημήτρη Μαρσέλο, κυκλοφόρησαν στις 24 Νοέμβριου το ντεμπούτο album τους με τίτλο “Ink-Stained Days”, το οποίο περιλαμβάνει 9 κομμάτια.

Από τα πρώτα 2 κομμάτια (“Lovescars” και “Five Months Rule”) τα οποία αποτέλεσαν και τα 2 singles του δίσκου, διακρίνουμε τις έντονες επιρροές που έχουν στον ήχο τους από συγκροτήματα όπως οι Nirvana και οι Alice In Chains. Καθώς ο δίσκος συνεχίζει έρχονται τα 2 τραγούδια που αποτελούν προσωπικά τα αγαπημένα μου από αυτόν (“U Can Have It All” και “Blames”) και ξεδιπλώνεται παράλληλα με τον ήχο, ο οποίος ιδιαίτερα σε κάποια φωνητικά σημειά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θυμίζει κάτι μεταξύ Kurt Cobain και Chester Bennington των Linkin Park, και η ανήσυχη θεματολογία των στίχων τους η οποία είναι χαρακτηριστική σε όλο το δίσκο.
Ακούγοντας τον συνολικά έφερα τον ευατό του αρκετά χρόνια πίσω, στην εφηβική ηλικία, όπου ακούγοντας grunge albums πίσω τότε ένιωθα όλα αυτά τα συναισθήματα της αμφισβήτησης προς τα πάντα, της έντονης κριτικής, της νεανικής οργής και απογοήτευσης που μπορεί να πηγάζουν τόσο από τον κοινωνικό περίγυρο όσο και από προσωπικά βιώματα τα όποια ειδικά σε πιο νεαρές ηλικίες είναι ιδιαίτερα έντονα και σε διαμορφώνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Κάτι τέτοιο είναι φανερό και μέσα στο album, σαν μια πορεία ωρίμανσης και συνειδητοποίησης προς την ενήλικη ζωή και είναι ιδιαίτερα θετικό να βλέπεις πως υπάρχουν εκεί έξω, πόσο μάλλον στην εγχώρια σκηνή, φωνές και μουσικές η οποίες αντανακλούν όλες αυτές τις σκέψεις. Είναι αυτές οι σκέψεις άλλωστε που βάφουν με μελάνι κάθε μέρα τόσο τα χαρτιά όσο και τα σώματα κάνοντας εμφανές από που πηγάζει και το όνομα όλης της δικογραφικής δουλειάς (“Ink-Stained Days”).

Ο δίσκος στο τελευταίο του σκέλος ολοκληρώνεται με 2 μπαλάντες (“Colours” και “Hey Stranger” το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι) με μια παρεμβολή απο το έντονα Νιρβανικό “Frame”.

Έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήρια στη πρώτη τους απόπειρα σαν μια δουλειά με ξεκάθαρη κατεύθυνση και επιρροές ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα της μπάντας περιμένοντας να δω με τη πάροδο του χρόνου την εξέλιξη τους καθώς και τη δική τους μουσική “ενηλικίωση”.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100077697621157
Instagram: https://www.instagram.com/morphing.jar
Bandcamp: https://morphingjar1.bandcamp.com/

263

Avatar photo
About Χρήστος Δεληγιάννης 14 Articles
Ο Χρήστος από λάτρης του μπάσκετ και του pick ‘n’ roll μέχρι τα 15 του αποφάσισε να περάσει στη μουσική και το rock ‘n’ roll και δεν είναι υπερβολή πως η μουσική τον έσωσε από το αθλητισμό. Αρνείται τις μουσικές ταμπέλες χωρίζοντας τη μουσική σε 2 κατηγορίες: “αυτη που σου αρέσει” και “αυτή που δεν σου αρέσει” και πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, τη μπυραρία “Warpigs” στην Κοπεγχάγη.