CRASHDIET: “The Savage Playground”

Τέταρτο στούντιο album για τους Σουηδούς CRASHDIET και το party συνεχίζεται.

Παρόλo που το γκρουπ έχει μία τραγική ιστορία πίσω του (την αυτοκτονία του τραγουδιστή Dave Lepard) φαίνεται ότι όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Οι CRASHDIET με το “The Savage Playground” αποδεικνύουν ότι παραμένουν μία σταθερή αξία και μαζί με την sleaze και glam rock διαδρομή που κουβαλάνε έχουν προσθέσει μπόλικα metal στοιχεία κάτι που φαίνεται καθαρά από το προηγούμενο άλμπουμ τους, “Generation Wild”, αλλά υπάρχει έντονα και στα νέα τους τραγούδια με πιο χαρακτηριστικά τα  δυναμικά “Anarchy”, “Cocaine Cowboys” και “Circus”. Αυτό μπορεί να δυσαρεστήσει σφόδρα τους αρχικούς οπαδούς τους, όμως εδώ το γκρουπ παλεύει να μην επαναλάβει τον εαυτό του και για αυτό το τελικό αποτέλεσμα μάλλον διχάζει.

Στο μυαλό μου τόσο η εικόνα όσο και το ύφος τους μου θυμίζουν την πιο “άγρια” μορφή των Skidrow, Motley Crue, WASP και Gun’s ‘n Roses κάτι που διακρίνεται εμφανώς στο εκπληκτικό τραγούδι “Snakes In Paradise” και στο “Lickin’ Dog”.

Στο “The Savage Playground” υπάρχουν κομμάτια που με ενθουσίασαν όπως τα “California”, “Sin City” και το υπέροχο “Got A Reason” ενώ παράλληλα υπάρχουν και μέτρια κομμάτια (“Drinkin’ Without You”, “Change The World” και το ατυχές  ανατολίτικο πείραμα του “Garden Of Babylon”) που “ρίχνουν” το τελικό αποτέλεσμα με συνέπεια ο δίσκος να μην απογειώνεται.

H επιτηδευμένη βραχνάδα του Simon Cruz συνδυάζεται σε πολλά σημεία πετυχημένα με τις μελωδικές δομές των συνθέσεων και συνεπικουρημένη με την άψογη κιθαριστική δεινότητα του Martin Sweet βοηθά ώστε τα τραγούδια να ακούγονται hard, sleaze and heavy… Συνολικά και παρά τις ανισότητες έχουμε άλλη μία δυνατή κυκλοφορία από το Σουηδικό κουαρτέτο η οποία μπορούσε να ήταν ακόμη πιο εμπνευσμένη όμως μόνο το γεγονός ότι κατάφεραν να γράψουν τρία – τέσσερα εξαιρετικά κομμάτια σε εποχές  που άλλοι όμοιοι τους μόνο να βάφονται ξέρουν, τότε αξίζουν την εκτίμηση μας.

504