DEVIN TOWNSEND: “Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1”

LIVE RECORDING

Είδος: Progressive Metal
Δισκογραφική: Inside Out Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Οκτωβρίου 2020

Η κυκλοφορία ενός Live album θα μπορούσε από πολλούς να θεωρηθεί αντίδοτο στην παρούσα φάση περιορισμού ή ακύρωσης των μουσικών γεγονότων, ενώ για άλλους να φαντάζει άκαιρη ή εκτός πραγματικότητας μια τέτοια έκδοση, ενώ για κάποιους ακραίους αγγίζει τα όρια της βλασφημίας τέτοιες εποχές γενικότερου εγκλεισμού που βιώνουμε.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια δουλειά, μια ζωντανή ηχογράφηση που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει αντίδοτο και στον πλέον δύσπιστο, αφού μιλάμε για τον κύριο Devin Townsend που ύστερα από μια περίοδο παραγωγικής δράσης μέσα στο πρώτο Lockdown, μας καθηλώνει με μια εξαιρετική Live δισκογραφική δουλειά η οποία συνοδεύεται και από υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικό υλικό (αν’ αυτού θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να παιδέψετε τα αυτάκια σας και τη φαντασία σας με το μουσικό σκέλος, προτού προβείτε στη θέαση του live).

Η διάδοχη δουλειά από το εξαιρετικό “Empath” του 2019, δε θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα live album στα πλαίσια προώθησης του, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την περιοδεία του στη Βρετανία. Πλαισιωμένος από τους πρώην συνεργάτες του Zappa Morgan Ågren (drums) και Mike Keneally (κιθάρα), καθώς επίσης και το Markus Reuter (κιθάρα), στα πλήκτρα τον Diego Tejeida των Haken, σε φωνητικά και κιθάρες τον Ché Aimee Dorval των Casualties Of Cool, ενώ οι Samantha Preis, Anne Preis, Arabella Packard στα φωνητικά κλέβουν τις εντυπώσεις και πλαισιώνουν εν είδει χορωδίας με τις εξαιρετικές φωνές τους τις μελωδίες του Καναδού progster.

Οι εικόνες και τα χρώματα που δημιουργούνται στο άκουσμα αυτής της απαράμιλλης progressive metal αισθητικής που κάθε τόσο χαϊδεύει το κεφαλάκι του Frank Zappa, είναι περισσότερες κ δυνατότερες από αυτό που είχατε φανταστεί, πόσο μάλλον από τα φλοράλ πουκαμισάκια του Townsend και των εκλεκτών μουσικών που τον συνοδεύουν αλλά και γενικότερα όλου του έντονου σκηνικού που μας μεταφέρει με το έτσι θέλω σε ένα εξωτικό / αλλοτινό τόπο αναψυχής.

Σε γενικές γραμμές η playlist είναι γεμάτη εκπλήξεις και με τη δήλωση του Devin ότι “με το πέρας του live θα χορεύουμε όλοι macarena”, ίσως αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα έχει έντονο το στοιχείο της διασκέδασης και σαφώς του πειραματισμού σε μια πολυεπίπεδη μουσική παλέτα. Από τη jazz – funk προοπτική του “Ain’t Never Gonna Win” με το κοινό να γίνεται ένα με το groove που αναδύεται από τη σκηνή, στο “Deadhead” από το album “Accelerated Evolution” να προσεγγίζει πιο σκοτεινά doom μονοπάτια και τις κιθάρες να μπλέκονται σ’ ένα ατέρμον κυκλικό σχήμα. Οδεύοντας προς το τέλος, μια ακόμα έκπληξη που θα αποκαλύψουμε (για να έχετε όρεξη να ξεψαχνίσετε τις υπόλοιπες), είναι το “Disco Inferno” ένα απόλυτο classic 70s από τους Trammps, διασκευασμένο με απόλυτα διασκεδαστικό τρόπο και σαφέστατα χιουμοριστική διάθεση μιας και είμαστε στο encore του live.

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι fan της άκρατης θετικής ενέργειας ούτε των live albums, παρόλ’ αυτά ο Devin Townsend και η εξαιρετική παρέα του με κέρδισαν κατά κράτος. Προσφέρουν μια μοναδική live παραγωγή που μέλλει να μας συντροφεύσει και να δημιουργήσει ευχάριστες αναμνήσεις εν μέσω δύσκολου Χειμώνα, αν βέβαια έχετε και ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα τότε η απόλαυση μεγιστοποιείται και θα έχετε μια μοναδική (οπτικό) ακουστική εμπειρία. Αναμένουμε για το Order Of Magnitude: Empath – Vol. 2 πάραυτα!

Facebook: https://m.facebook.com/dvntownsend

Website: https://www.hevydevy.com/

Twitter: https://twitter.com/dvntownsend

457

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.