LONELY KAMEL, GODSLEEP, DESERT HOUND (23/05/13) AN CLUB

Όταν έμαθα για τον επικείμενο ερχομό των Νορβηγών Lonely Kamel στην Ελλάδα, έκανα κωλοτούμπες. Το ψυχεδελικό blues rock που προσφέρουν είναι υψηλής ποιότητας και ήθελα να γίνω κοινωνός της λειτουργίας τους αυτής.

Άλλαξα το πρόγραμμα μου για να είμαι εκεί την Πέμπτη 23 Μαΐου στο φιλόξενο πάντα ΑΝ.

Το ότι θα έβλεπα και τα φιλαράκια Godsleep, καθώς και τους Desert Hound, για τους οποίους είχα ακούσει καλά λόγια αλλά δεν είχα καταφέρει ποτέ να παρακολουθήσω, έκανε την αποστολή μου ακόμα πιο ελκυστική.



Διαβάζοντας διάφορες ανακοινώσεις στο Facebook, είδα ότι Desert Hound προειδοποιούσαν το κοινό τους για την αλλαγή στο μουσικό τους προσανατολισμό, που τους φέρνει πολύ πιο κοντά στο sludge παρά το stoner.



Όταν ξεκίνησαν οι αργές και ασήκωτες μελωδίες τους, χάρηκα πολύ, γιατί ναι μεν, οι Down, με το νότιο ήχο τους είναι πολύ βαθιά μέσα στις ψυχές των 4 φίλων, αλλά μουσικά πλησιάζουν περισσότερο στους Crowbar και τα φωνητικά γρυλίσματα φέρνουν στο μυαλό μου τους Eyehategod  να κάνουν παρέα τους Weedeater.

To στήσιμο και ο αέρας του frontman τους, Logan δίνει ένα άλλο στυλ στην όλη εικόνα του group, που όπως κατάλαβα ετοιμάζει να κυκλοφορήσει κάποια δουλειά, την οποία με περιέργεια θα ακούσω.



Τους Godsleep τους είχα ξαναδεί, έχω γνωρίσει και τα μέλη τους προσωπικά, αλλά είχε περάσει αρκετός καιρός από το προηγούμενο live και ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω την εξέλιξη τους.

Ένα ταξίδι από τους Kyuss στους Down και πίσω ξεκίνησε, και μας κράτησε πολύ καλή παρέα με προβολή αστρικών σχηματισμών πίσω από την πλάτη του drummer, Διονύση.

Ο κιθαρωδός Γιάννης με το καπέλο του να φεύγει συνεχώς, από το ασταμάτητο headbanging και την εξαιρετική και πολύ βελτιωμένη φωνή του τραγουδιάρη να σχίζει τις μεμβράνες των ταλαιπωρημένων, από τα χρόνια, τυμπάνων.

Παιδάκια, για τυπώστε υλικό να ψωνίσουμε. Ωραίες οι μπλούζες, αλλά δεν παίζουν στο πικάπ μου!



Ήρθε λοιπόν, η ώρα που η χρονομηχανή φεύγει από τα 90s των Kyuss και Down και πάει πίσω στα 70s, στους Black Sabbath και Uriah Heep.

To κουαρτέτο της μοναχικής καμήλας ανεβαίνει στην κορυφή του λόφου και κοιτά με κύρος προς τα κάτω, όπου οι λίγοι αλλά αποφασισμένοι να χορέψουν Αθηναίοι λικνίζονται στους όμορφους ρυθμούς τους.



“Grim Reefer”, “Roadtrip to Lucifer” και ο λιγοστός κόσμος στη σκηνή κουνιέται όσο μπορεί δυνατότερα, την ίδια στιγμή που οι τέσσερις Βίκινγκς σπάνε το φράγμα του ήχου.

Χαρά μεγάλη τους που δεν κάνει αφόρητη ζέστη στο ΑΝ και τα ερκοντίσια τους χτυπούν στη μάπα, αλλά δυστυχώς αυτό ήταν και απόρροια της μικρής προσέλευσης του κοινού.

Πίνοντας ούζο από το μπουκάλι και ζεστό μάλιστα, ο κιθαρίστας τους, Lukas Paulsen λικνίζεται χωρίς τελειωμό σε κάθε τραγούδι και ιδρώνει μέχρι και τα νύχια.


 
“Damn you’re hot”, “Stick with your plan” και η μπλουζιά κατακλύζει το χώρο και βαραίνει ευχάριστα την ατμόσφαιρα και σε κάθε παύση, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής Thomas Brenna ευχαριστεί για τη φιλοξενία και δοξάζει το γεγονός του ότι επιτέλους επισκέφτηκαν την Ελλάδα για να προσφέρουν τη μουσική τους.

Eίχαμε και την τιμή να ακούσουμε ένα νέο τους κομμάτι ονόματι “I feel Sick” και να ανυπομονούμε και άλλο για την επομένη τους δισκογραφική επιχείρηση.



Ένα σετ γεμάτο, σε ένα χώρο πνιγμένο στα μούσια, το αλκοόλ και την παραμόρφωση και προσωπικά, ευχαριστώ που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω αυτό το συγκρότημα επί σκηνής.

Άντε πάμε γερά!

Lonely Kamel setlist
I’m Your God
Rotten Seed
The Boys
Don’t Piss on the Lizzard
Grim Reefer
Shake it with devil
A million years from home
Seventh Son
Evil Man
Damn You’re Hot
I feel Sick
Stick with the plan
Wasted Time
Roadtrip With Lucifer
SpaceRider

photos: Ειρήνη Σταματογιαννοπούλου

555

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.