MALIGNANT: “The Defragmentation Begins…”

ΕΡ

Είδος: Metalic Hardcore
Εταιρεία: LDB Records\ One Two Six Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου 2023

Όσοι παρακολουθούν την σελίδα μας θα έχουν καταλάβει στο περίπου ποιος ήχος ενδιαφέρει τον κάθε συντάκτη. Ο Δημήτρης Μαρσέλος έχει ανοίξει την ζεστή αγκαλιά του στον ήχο του hardcore και φροντίζει να κάνει review τα σχήματα που κινούνται γύρω από αυτόν τον ήχο. Αυτήν την φορά όμως έθεσα βέτο για να κάνω review το EP των Malignant με τον τίτλο: “The Defragmentation Begins…” το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου μέσω της LDB Records.

Οι Malignant μας συστήθηκαν το 2018 και το όνομά τους το πήραν από το ένα κομμάτι των Traitors. Η απάντηση στο γιατί αποφάσισαν να παίξουν hardcore είναι η πιο άμεση και ειλικρινής που θα μπορούσαν να δώσουν. Παίζουν hardcore γιατί η μουσική, η κοινότητα και όλο αυτό που εκφράζει τους ταίριαξε και σαν μονάδες και σαν σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι με το πρώτο άκουσμα τους φαντάστηκα σε ένα festival παρέα με τους Kalpa, Never-Trust, Killgrave και Psycorepaths. Οι Malignant έχουν αγκαλιάσει τον ήχο και τα ιδανικά των σχημάτων που ανέφερα χωρίς να τους αντιγράφουν και έχουν καταφέρει να ακούγονται φρέσκοι και σύγχρονοι σε ένα είδος που δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

To “The Defragmentation Begins…” δεν κάνει πίσω ούτε ένα δευτερόλεπτο. Από την στιγμή που ακροατής θα πατήσει το play μέχρι την στιγμή που θα ολοκληρωθεί το EP, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί, θρασύτατοι και βίαιοι. Όπως διάβασα σε μία συνέντευξή τους, εμπνέονται τους στίχους και την μουσική τους από την καθημερινότητά τους και όλες τις εικόνες που τους περιβάλλουν. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω για το ύφος του δίσκου σαν ακροατής, είναι ότι η τοποθέτηση των Malignant δεν είναι ούτε της κακομοιριάς για ό,τι βιώνουμε αλλά ούτε και της άγονης επιθετικότητας. Η αίσθηση που μου άφησε το “The Defragmentation Begins…” είναι της αντί-βίας, δηλαδή της αντίδρασης στην βία που έτσι κι αλλιώς που βιώνουμε. Βοήθησε βέβαια και το video για το κομμάτι “Unrestrained”, του οποίου οι εικόνες εναλλάσσονται μεταξύ καταστροφών αλλά και το πως απαντά σε αυτές ο κόσμος.

Το artwork του “The Defragmentation Begins…” επιμελήθηκε ο Ozan Güner (aka. Ozan Xoxgx), ο οποίος ξέρει πολύ καλά τον ήχο καθώς είναι μέλος των xRISALEx. Στο εξώφυλλο κυριαρχεί μια νεκροκεφαλή, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά βλέπουμε αρκετές λεπτομέρειες που συνδέονται με τους στίχους και το attitude του δίσκου.

Κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, είναι ότι οι Malignant έχουν δουλέψει πολύ στην προώθηση του δίσκου εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα κανάλια. Πολλά συγκροτήματα του χώρου, είτε δεν ασχολούνται, είτε είναι αντίθετοι με την χρήση των ψηφιακών προωθητικών καναλιών και streaming. Θεωρώ ότι είναι κρίμα να μην εκμεταλλεύεσαι τα εργαλεία που σου δίνονται για να προωθήσεις την δουλειά σου και οι Malignant το έκαναν με πολύ ζεστασιά. Το “The Defragmentation Begins…” αξίζει να φτάσει σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί και θέλω να ελπίζω αυτό το EP να είναι μια πρόγευση ενός ακόμα πιο κακοήθη δίσκου.

Facebook: https://www.facebook.com/malignantmhc
Instagram: https://www.instagram.com/malignantmhc
Bandcamp: https://malignantmhc.bandcamp.com/music
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3sHpWWVgXbYp0fayba7Wwo

532

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 134 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.