FVZZ POPVLI: “Magna Fvzz”

Οι Ιταλοί ψυχεδελιστές επιστρέφουν ένα χρόνο μετά το “Fvzz Dei” με νέο album. 

To συγκρότημα του κιθαρίστα/ τραγουδιστή Pootchie (The Wisdoom, Beesus) παίζει όμορφο παλιακό ψυχεδελικό rock περασμένο από φασαριόζικο garage και πρώιμο heavy rock. 

Στο δεύτερο τους δίσκο τα πράγματα έχουν γίνει πιο ξεκάθαρα και η λατρεία τους για τους Stooges φαίνεται, αν και την έχουν μασκαρέψει καλά μέσα στην ψυχεδελική βρώμα και τη σαμπαθική βαρύτητα. Τα φωνητικά, ιδιαίτερα σας χροιά, είναι πλέον πιο σταθεροποιημένα και ταιριάζουν καλύτερα στο όλο εγχείρημα του “Magna Fvzz”.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο τους το “Magna Fvzz” δεν με κούρασε στα 39 λεπτά του, μιας που η παραγωγή ήταν λιγότερο επιτηδευμένη, αν και λογικά συνέβη με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χρησιμοποιώντας παλαιού τύπου μηχανήματα. 

Αν το πρώτο album σε είχε πείσει, φίλε μου, μην το σκεφτείς άλλο. Το “Magna Fvzz” θα σε ενθουσιάσει!
Αν όμως ήσουν “ναι μεν, αλλά”, δώσε άλλη μια ευκαιρία για αυτό εδώ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και νομίζω πως την επόμενη φορά θα κάνουν τη διαφορά!

Είχα την υπομονή να περιμένω και δεν με απογοήτευσαν! Επανήλθαν καλύτεροι και πιο ευχάριστοι, οπότε είμαι σίγουρος πως το επόμενο τους album, θα το λατρέψω!

Highlights: “Get Me”, “Magna Fvzz”

506

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.