BLACKWATER: “River” EP

Οι Blackwater είναι ένα βρετανικό νεοεμφανιζόμενο trio το οποίο αποτελείται από έμπειρους, κυρίως στο underground, μουσικούς και μπαίνουν στα σαλόνια της μουσικής βιομηχανίας, με το EP “River”, ένα πολύ καλό δείγμα σύγχρονου ηχητικά, US hard rock, πολύ συγγενές με τους Alter Bridge, τον Slash και γενικά των big sound σχημάτων που το εκπροσωπούν στις μέρες μας.

Πολύ καλές επιλογές από τον mainman Jay Bartlett, o οποίος οδηγεί τις συνθέσεις και εντυπωσιάζει με τα πριμαριστά riff του και την παθιασμένη, καθαρά αμερικανικής hard rock νοοτροπίας, φωνή του, με πάρα πολύ όμορφα ρεφρέν που σε οδηγούν σε sing-along καταστάσεις σε όλα τα τραγούδια, ενώ ηχητικά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι, γεγονός που προσθέτει πόντους αν σκεφτεί κανείς, το “παρθενικόν” της κυκλοφορίας. Όλα ακούγονται συμπαγέστατα, ογκώδη και ολοκάθαρα.

Οι μπαλαντάρες “Blackheart Evil”, “Let It Go”, “Memories”, το επίσης slow ομώνυμο “River”, το κεφάτο και αισιόδοξο “Moving On” (ύμνος δικέ μου), το “μέχρι και metal το λες” “Better Man”, καθώς και οι bonus ακουστικές εκδοχές, είναι σπουδαία τραγούδια όλα τους, δείχνουν πηγαίο ταλέντο και μεράκι και αισιοδοξώ (το παίζω σε κουπόνι) ότι σε κάποιο σημείο της μουσικής ιστορίας, φυσικά κρατώντας το ανάλογο επίπεδο, οι Blackwater θα δουν το όνομά τους να γιγαντώνεται. Σε αυτιά και συνειδήσεις, Whogivesafakk για τις αγορές;

Σπουδαίο δισκάκι, μαζί με τα τελευταία δημιουργήματα του Teo Ross, από τα καλύτερα δείγματα, σε ένα ύφος το οποίο αφού δεν πέθανε ως τώρα και έχει ακόμη ευλαβικό ακροατήριο, δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Το US Hard Rock.

419

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.