KK’S PRIEST: “The Sinner Rides Again”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: Napalm Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

2 χρόνια πέρασαν από το “Sermons Of The Sinner” και ο K.K. Downing φώναξε ξανά τους Tim “Ripper” Owens, A.J. Mills, Tony Newton και Sean Elg, προκειμένου να βγει το sequel.

Υπάρχουν 3 τρόποι να προσεγγίσεις τους KK’s Priest. Από τη μία, μπορείς να προσποιηθείς πως είναι απλώς ένα group βαθιά επηρεασμένο από τους Judas Priest. Από την άλλη, μπορείς να τους υποδεχτείς ως spin-off των πραγματικών Judas Priest. Τέλος, μπορείς να τους αντιμετωπίσεις ως ένα awkward κακέκτυπο των Judas Priest. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα ακούσεις (και) στο “The Sinner Rides Again”, είναι Judas Priest. Κι αν θεωρείς πως έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές το όνομα Judas Priest σε λίγες μόλις σειρές, σκέψου πόσες φορές θα το συναντήσεις, εμμέσως, στις συνθέσεις του εν λόγω δίσκου.

Η δημιουργία του σχήματος από τον K.K. Downing, ήταν εξ αρχής ένας τρόπος να πει στην πρώην μπάντα του «θα σας δείξω εγώ. Θα δείτε τι θα πάθετε», ενώ η επιστράτευση του Owens ήταν τουλάχιστον δεικτική. Κι αν αυτά δεν έφταναν, οι τίτλοι των συνθέσεων είναι τόσο εξόφθαλμα Priest-ικοί, ώστε να σιγουρευτούμε πως ο (χαρισματικός κατά τα άλλα) κιθαρίστας, έχει beef με τους αυθεντικούς Priest.

Προσπάθησα πάρα πολύ να προσπεράσω τις ομοιότητες και τις λογής αναφορές, αλλά εν τέλει, αυτό που μου έμεινε από το “The Sinner Rides Again” είναι ένα τεράστιο «WTF?». Ναι οκ, διασκεδαστικό και χεβιμεταλλικό το album, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να ακούσω για 40 λεπτά ένα υφολογικό copy paste. Προφανώς και τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα, αλλά διάολε, δεν ζήτησα ένα ποιοτικό tribute band. Με τα μέλη που έχει το group, θα μπορούσαμε να ακούμε… παπάδες (see what I did there?).

Αν ψάχνεις για κάποιο πρόχειρο υποκατάστατο πάντως, οι KK’s Priest θα σου το ψιλοδώσουν. Αν είσαι αμετανόητος πριστάκιας και φοράς battle vest, θα πιείς αρκετές μπίρες με το εν λόγω full length. Κατά τα άλλα, το “The Sinner Rides Again” δεν είναι τίποτα παραπάνω από το δισκογραφικό «έχουμε Judas Priest στο σπίτι» του K.K. Downing κι αυτό λέει πολλά.

https://www.facebook.com/KKsPriest

556

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.