INCINERATION AD: “Goatfuck Armageddon Blasphemy”

EP

Είδος : Blackened Thrash Metal
Εταιρεία : Incineration AD
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 15 Δεκεμβρίου 2023

Οι Incineration AD είναι ένα νεοσύστατο Blackened Thrash Metal σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 2021. Η πεντάδα μας αποτελείται από δύο κιθάρες, τύμπανα, φωνή και φυσικά μπάσο, δηλαδή τον τέλειο συνδυασμό καθώς αποτελεί συνταγή της επιτυχίας για άπειρες μπάντες ανά τα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο EP με τίτλο “Goatfuck Armageddon Blasphemy”.

Το άλμπουμ έχει παρόμοια δομή με concept album καθώς υπάρχει συνέχεια μεταξύ των κομματιών κάτι το οποίο το βλέπουμε σχετικά σπάνια πλέον, ειδικά στο συγκεκριμένο είδος, με αποτέλεσμα να το κάνει αυτομάτως να ξεχωρίζει θετικά. Το EP το χαρακτηρίζουν οι ατελείωτες διπεταλιές (σήμα κατατεθέν του Blackened Thrash), το fast picking στις κιθάρες, το επιθετικό μπάσο και σίγουρα τα scream φωνητικά, που κατά την γνώμη μου αποτελούν και το highlight του. Μουσικά το επίπεδο της μπάντας είναι πολύ υψηλό, με ωραίες συνθέσεις, ταχύρρυθμα Riffs και εκρηκτικά vocals, που σε κάνουν να θες να μπεις σε pit σαν να μην υπάρχει αύριο.

Στα αρνητικά του EP δυστυχώς θα βάλω την ποιότητα της ηχογράφησης η οποία σε αρκετά σημεία βγάζει κάτι σαν “ξύσιμο” με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει στο 100% της δυνατότητας της μπάντας.

Παρόλα αυτά, το “Goatfuck Armageddon Blasphemy” αποτελεί συνολικά μία αρκετά καλή δουλειά με δεδομένο πως η μπάντα υφίσταται κάτι λιγότερο από 3 χρόνια και ανυπομονώ πραγματικά να δω τι άλλο μπορούν να μας προσφέρουν στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι, πως στο επόμενο live τους θα είμαι εκεί.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6AUEqqOCckwpBfRaucchtj
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088409897145
YOUTUBE: https://www.youtube.com/@incinerationa.d.5396/featured

254

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.