SIR REG: "A Sign of the Times"

Αν υπήρχε μια μπάντα από.. χόμπιτ, στο γνωστό σε όλους πλέον Shire της Μέσης Γης, η οποία σε κάθε γλεντάκι ήθελε να παίξει ώστε να διασκεδάσει τους αμέτρητους, μονίμως πεινασμένους συν-χομπίτες τους, αυτοί θα ήταν και θα ακουγόντουσαν κάτι σαν τους Σουηδούς Sir Reg!

Η εξάδα από το βορρά παίζει ένα είδος folk rock/punk, αν και προσωπικά πιστεύω πως το “punk”, δεν είναι τόσο έντονα δοσμένο, όσο το μελωδικό rock/folk που υπάρχει και στα 11 τραγούδια, της δεύτερης δουλειάς των Sir Reg!

Οι Brendan Sheehy (φωνή-κιθάρα), Karin Ulvin (βιολί), Juba (μπάσο), Mats Lindstrom (Ιρλανδικό μπουζούκι!), Eric Dahlqvist (drums), Jimmy Glava (κιθάρα), μας δίνουν ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χωρίς να κλείνονται σε δεδομένα και κλισέ, όπως το να αναφέρονται μονίμως σε ξωτικά, δάση, δράκους και λοιπά επικά θέματα!

Γι’ αυτό και ο στίχος είναι έντονα πολιτικοποιημένος και προβάλει σύγχρονα προβλήματα, όπως η ανεργία για παράδειγμα και η παγκόσμια κρίση! Το “This Country is for Sale”, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αφιέρωση προς τη πατρίδα μας, όπως επίσης και το “How the Hell Can You Sleep?”!

Παρόλα αυτά, συνολικά ο δίσκος δε χάνει σε folk συναίσθημα και τα “Far Away”, “A Sign of the Times”, “Bolloxology” για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να σας μεταφέρουν στη Μέση-Γη και σε άλλες βόρειες χώρες κι εποχές! Όπως λοιπόν είπα, είναι σαν να παίζει μια μπάντα από χόμπιτ και να αναφέρουν τραγουδώντας, χορεύοντας και πίνοντας, τα προβλήματα του “Hobbiton” και του υπόλοιπου Shire, σε άλλα χαρούμενα και μεθυσμένα Χόμπιτ!

Λέτε ν’ ακούσει κανείς; Πάντως σε εσάς προτείνω να κάνετε τη προσπάθεια, αφού πρόκειται για μια καλή μουσική δουλίτσα!


392