DEMONBREED: “Where Gods Come to Die”

Τι μας κάνουν δυο πρώην μέλη των Lay Down Rotten και τρία μέλη των Milking the Goatmachine; Τους Demonbreed!

Ακούγοντας ξανά και ξανά το πρώτο επίσημο album των Demonbreed , “Where Gods Come to Die”, συναντάμε πολλά κι ωραία στοιχεία κι ευτυχώς όχι πολυφορεμένα.

Μεγάλες προσωπικότητες γενικά απαρτίζουν την μπάντα, όπως ο Jost Kleinert στα φωνητικά, ο Timo Claas στα drums (ex-Lay Down Rotten), με τους Daniel Jakobi, Johannes Pitz και Fernando Thielmann, από Milking the Goatmachine, να ολοκληρώνουν το ρόστερ. Ακουστικά είναι απολαυστικοί και συνάμα βουτηγμένοι στην γλυκιά βοθρίλα του old school death metal.

Έχοντας τόσα σπουδαία ονόματα μαζεμένα, μόνο κάτι ωραίο θα μπορούσε να βγει. Ο δίσκος περιέχει τα πάντα. Ατμόσφαιρα, χαοτικά riff, πιασάρικες μελωδίες, ταχύτητες που σε κάνουν να θες να σηκωθείς από τον καναπέ και φυσικά μπόλικο αίμα. Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές όπως Bloodbath, Entombed, Grave, Bolt Thrower, Edge Of Sanity, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην old school death metal σκηνή. Το κομμάτι “Summon the Undead” είναι ένα παράδειγμα του τι μπορούν να καταφέρουν οι Demonbreed. Σκέτη ψυχική ικανοποίηση.

Αρκετά πειραματικό σε σημεία το  “Where Gods Come to Die”, αλλά συνάμα απολαυστικό. Ίσως αν έλειπαν 1-2 κομμάτια, να “έρεε” πιο στρωτά σαν σύνολο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα project της μιας φοράς, γιατί πιστεύω ότι θα μας προσφέρουν καλύτερες δουλείες στο μέλλον.

513