HIGH PRIESTESS: “Casting The Circle”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Doom Metal/Rock
Δισκογραφική: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Απριλίου 2020

High Priestess. Εδώ και λίγες μέρες που έχει πέσει στην κατοχή μου μέρος από το υλικό τους, προσπαθώ να βρώ κάποιο πιο ευφάνταστο και συνάμα πλήρως “περιγραφικό” όνομα για τη μπάντα που να ταιριάζει, που να “κουμπώνει” στις μουσικές ορέξεις των Αμερικανίδων “ιερειών”, όμως νομίζω μάταιος κόπος. Το ήδη υπάρχον, είναι ότι πιο ευφυές μπορώ να σκεφτώ και το “Casting The Circle” είναι ένας πολύ καλός λόγος για να σε πείσει.

Από το 2016 που δημιουργήθηκε αυτή η τριάδα των “ιερειών” του ψυχεδελικού ήχου, είναι εμφανής η εμμονή τους στην εύρεση και την τελειοποίηση ενός ηχητικού κράματος που σκοπό θα έχει να σε κάνει να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα, να ξεχάσεις ότι συμβαίνει γύρω σου και να σου χαρίσει λίγες στιγμές μουσικής Νιρβάνας, λίγες στιγμές μακριά από τα προβλήματά σου. Από το ομώνυμο ντεμπούτο τους “High Priestess”, γίνεται αντιληπτό ότι οι τρείς “ιέρειες” έχουν ρίξει τα δίχτυα τους προς τον ψυχεδελικό doom ήχο, αλλά θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει το group βρίσκεται στο “Casting The Circle”.

Το νέο τους πόνημα, θεωρώ ότι βρίσκει τη μπάντα σε εξαιρετική φόρμα, πολύ πιο ώριμες μουσικά, με αρκετά πιο high συνθέσεις και πολύ κοντά σε αυτήν τη ψυχεδελική ατμόσφαιρα που στριφογυρίζει εδώ και 4 χρόνια στο μυαλό τους, με αποτέλεσμα το “Casting The Circle” να βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο album των High Priestess και αυτό που καθόρισε τον ήχο τους. Τα μόλις 5 κομμάτια του δίσκου ίσως σου φαίνονται λίγα, όμως είναι σίγουρο ότι πατώντας το play και για περίπου 45 λεπτά θα σε γεμίσουν και θα καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την ανύψωση του μουσικού ηθικού σου.

Ακούγοντας προσεκτικά το δίσκο, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα πιο δουλεμένο και μάλλον πιο “σκοτεινό” από άποψη ατμόσφαιρας album. Ιδιαίτερη εντύπωση θα σου προκαλέσουν σίγουρα δύο κομμάτια, τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, όπου φαίνεται ότι η μπάντα έριξε όλο το “βάρος”, χωρίς όμως τα υπόλοιπα να είναι απλά fillers. Το σχεδόν 10λεπτο “Erebus” και το 17λεπτο “Invocation”, περιέχουν όλο το “ζουμί” του ήχου των High Priestess, που μπορεί να σε περιφέρει από ψυχεδελικά έως και doom metal και rock μονοπάτια, χωρίς καμία περίπτωση να θες να κατέβεις από αυτό το “όχημα”. Μόνο να πηγαίνεις, και όπου σε βγάλει αυτό το ταξίδι.

Εάν κάτι είναι σίγουρο, αυτό είναι ότι το “Casting The Circle” πέρα από σαφώς ανώτερο του προκατόχου του, πετυχαίνει στο ακέραιο το σκοπό του, να σε φέρει σε κατάσταση μουσικής Νιρβάνας. Οι High Priestess, θα πρέπει να αισθάνονται πλήρως ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα και φυσικά πλήρως δικαιωμένες που ακολούθησαν μέχρι τέλους τα πιστεύω τους. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο του, που πραγματικά θα εντυπωσιάσει τους φίλους του είδους.

Facebook: https://www.facebook.com/highpriestessmusic/

528

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.