WE ARE LEGEND: “Rise of The Legend”

Οι Γερμανοί We Are Legend αποτελούν το σημείο συνάντησης μουσικών με θητεία στις μπάντες Abraxas, Stormwitch, Coronatus, Thunderbold και μετά από το ελπιδοφόρο ομότιτλο EP τους φτάνουν στην στιγμή για την πρώτη τους πλήρη κυκλοφορία με το “Rise Of The Legend” στο οποίο περιέχονται και τα 3 από τα 4 κομμάτια του EP και τα υπόλοιπα 6 να είναι καινούργιες συνθέσεις.

Αυτό που από την πρώτη στιγμή τράβηξε την προσοχή μου στο album αυτό είναι κάποια Queen-ικά περάσματα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κομμάτι “This Holy Dark” (το καλύτερο κατά την ταπεινή μου γνώμη της δουλειάς μαζί με το “Only Time Can Tell”), καθώς κι ένα Savatage χρώμα που έχει όλο το δισκάκι, ειδικά στα σημεία όπως είναι φυσικό που εμπλέκεται στις συνθέσεις και το κλασσικό πιάνο, αλλά και στα φωνητικά του Selin Schonbeck (ο οποίος είναι και ο πιανίστας της μπάντας) που ακούγεται σαν μια μίξη Zak Stevens (Savatage) με  Tobias Sammet (Edguy, Avantasia).

Μελωδία και όμορφα, συμπαγή κιθαριστικά riff με αρκετές προσθήκες κλασσικού πιάνο, Queen-ικές αρμονίες στα φωνητικά, prog rock πινελιές στις συνθέσεις συμπληρώνουν την εικόνα της δισκογραφικής αυτής δουλειάς που δεν υστερεί ούτε στην παραγωγή, αντίθετα όλα ακούγονται ισορροπημένα και στην θέση τους, χωρίς γυαλίσματα ή θαψίματα.

Οι We Are Legend έχουν όλα τα φόντα να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο που θα μείνει κλασικός, δεν είναι όμως αυτός εδώ ο συγκεκριμένος. Εξαιρετικός για ντεμπούτο με αρκετές πραγματικά πρωτοκλασάτες στιγμές αλλά μοιρασμένες έτσι στα κομμάτια που ενώ βγάζει ένα πολύ καλό σύνολο δεν έχει όμως τα κομμάτια εκείνα που θα σταθούν μόνα τους, όχι τουλάχιστον στο επίπεδο που δείχνουν ότι είναι ικανοί να το πράξουν. Αναμφισβήτητα όμως ξεχωρίζουν από το σύνολο των νέων κυκλοφοριών με την πρώτη “αυτιά” και θεωρώ πως άνετα μπαίνουν στην 40αδα με τα καλύτερα της χρονιάς που μας πέρασε. Να περιμένουμε μεγάλα πράγματα από τους κυρίους.

497