HARLOTT: “Detritus of the Final Age”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Βλέπεις εξώφυλλο και τι σκέφτεσαι; Thrash-ίλα 80s.
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι δηλαδή; Μουσική δωματίου;

Οι Αυστραλοί Harlott δισκογραφούν από το 2011, φτάνοντας σήμερα στο τέταρτο ολοκληρωμένο τους πόνημα, “Detritus of the Final Age”, δεύτερο μέσω της ένδοξης Metal Blade Records.
Οι τύποι αυτοί, από την ελληνόπληκτη Μελβούρνη, γονατίζουν με δέος μπροστά στο μεγαλείο του Bay Area Thrash και ειδικότερα, στους Slayer, Testament, Exodus, χωρίς όμως, να ξεχνούν και τη γερμανική σχολή, κυρίως τους Kreator.

Οι Harlott δεν κάνουν όμως, ένα είδος αντιγραφής, σαν εκείνους που αντιγράφουν Picasso και τα πουλούν για το ΑΕΠ κάποιου νησιωτικού κράτους στον Ειρηνικό. Βάζουν τη δική τους πινελιά και ευτυχώς, για εκείνους, για εμάς και το ιδίωμα, ξέρουν να παίζουν. Οι κιθάρες δεν διστάζουν να αποδεικνύουν πως μπορούν να σολάρουν, ενώ το rhythm section κρατάει γερά, όπως ο Άτλαντας την υδρόγειο σφαίρα.

Σφυροκοπήματα, σκέτη ομορφιά, μελωδίες που σου κολλάνε στο μυαλό και πραγματική αναγεννησιακή προοπτική για το thrash metal. Κομματάρες σαν το ομώνυμο, το επτάλεπτο “Nemesis” και το μπαλαντοειδές “Grief” είναι συνθέσεις “μεγάλου παίκτου” και μπαίνουν άνετα σε λίστες με τα καλύτερα τραγούδια του ιδιώματος για φέτος.

Τα φωνητικά του Andrew Hudson είναι ένας συνδυασμός μεταξύ Mille Petrozza (Kreator) και Souza (Exodus), ενώ οι μπάντα φλερτάρει αρκετά και με την crossover πλευρά του ιδιώματος, κάνοντας με να αλαλάζω τρομάζοντας τα ζώα τις γειτονιάς. Η παραγωγή σύγχρονη και εκλεπτυσμένη, που ουδόλως αφαιρεί μαγεία και ολντσκουλιά από το “Detritus of the Final Age”, αντιθέτως αναδεικνύει όλα του τα προτερήματα.

Το “Detritus of the Final Age” λοιπόν, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και σαφούς σχεδιασμού για το τι θέλουν οι μουσικοί να παρουσιάσουν, με αποτέλεσμα ένα χορταστικό σύνολο τραγουδιών που μεγεθύνουν το μεγαλείο του thrash metal.

Στείλε “6”, σφίξε καλά τα σκονισμένα Asics στα πόδια σου, βάλε δυνατά τους Harlott στα ακουστικά και όταν σε σταματήσουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, πες πως ξεχάστηκες τρέχοντας σαν το ανθρωπάκι στον γνωστό δίσκο των DRI. Αν δεν σε σταματήσουν, θα βγεις Μελβούρνη και θα τα πιεις με τους Harlott!

Υ.Γ. Το ό,τι οι Harlott γουστάρουν τα δύσκολα, φαίνεται και από την εξαιρετική διασκευή του “The Time to Kill is Now” των Cannibal Corpse, με την οποία κλείνει το album.

Facebook: https://www.facebook.com/HarlottOfficial
Instagram: https://www.instagram.com/harlottofficial/
Twitter: https://twitter.com/harlottofficial
Bandcamp: https://harlottmetal.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/55P952flfiJs68ellyqFHU

1022

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.