Youth of Today, My Turn (2/8/2022) An Club

LILVE REPORT

Θρίαμβος! Μια λέξη αρκεί για να περιγράψει πλήρως την έκβαση της πρώτης εμφάνισης των ιστορικών Νεϋορκέζων hardcorers στην Ελλάδα.

Όσοι γνωρίζετε από το ιδίωμα, ξέρετε ήδη το όσο επιδραστικοί και σημαντικοί είναι οι Youth of Today για το hardcore punk. Οι υπόλοιποι μάλλον, δεν θα ενδιαφερθείτε ποτέ και κακώς, μιας που μιλάμε για μια από τις πολύτιμες μπάντες και με πολύ αισιόδοξο στιχουργικά μήνυμα, ό,τι πρέπει για να μεγαλώσουν οι έφηβοι ακούγοντας. Και όσοι τελικά αποφασίσατε να πάτε διακοπές, διαβάζοντας το παρόν και άλλα κείμενα που θα εμφανιστούν στο διαδίκτυο θα το μετανιώσετε οικτρά.

Όταν η εμφάνιση των Αμερικανών ανακοινώθηκε δεν πίστευα στα μάτια μου και όταν ήρθε η ώρα να επικοινωνήσω για συνέντευξη με τον Sammy Siegler (link), τυμπανιστή της μπάντας, άρχισα να οραματίζομαι την παρουσία τους στη σκηνή του An Club.

Ξεκίνησα λοιπόν, με τον αδερφό μου για το αγαπημένο υπόγειο και αφού ήπιαμε μια μπυρίτσα δίπλα στο Oldschool, κατεβήκαμε στις σκάλες για να απολαύσουμε την εμφάνιση των φίλων My Turn, σχήματος με αρκετά μακρά ιστορία στην ελληνική hardcore σκηνή.

Ανανεωμένοι και φορμαρισμένοι αφού έπαιξαν και με τους Ignite τον Ιούνιο μεν, και οι Αποστόλης (φωνή) και Φώτης (κιθάρα) είναι αρκετά δραστήριοι συναυλιακά και με τους Final Daze.
Δεν τους ήταν δύσκολο λοιπόν, να ξεσηκώσουν και να ζεστάνουν όσους ήπιαν γρήγορα τις περιπτερόμπυρες για να τους υποστηρίξουν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα κινητικοί στη σκηνή, ακόμη και ο drummer τους, παρουσιάστηκαν ακόμη πιο δεμένοι από τις αρχές του καλοκαιριού και χάρηκαν περισσότερο και από εμάς το set τους.

Μας παρουσίασαν και το νέο τους κομμάτι “Indian Eyes” και έκλεισαν με το δυνατό “Break my heart”, αφήνοντας μας ετοιμοπόλεμους.
Εκτός από την εμφάνιση των My Turn, καλός ήταν και ο ήχος κάνοντας μας να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο τα όσα συνεβαιναν επί σκηνής. Και ευτυχώς αυτή τη φορά ο Αποστόλης δεν έκανε stage dive πάνω στον ώμο μου όπως προ ημερών στο Bad Tooth.
Όσοι λοιπόν, αρέσκονται σε βαριά hardcore punk μουσική, δεν γίνεται να αγνοούν την ύπαρξη τους.

Setlist:
Livin’ on the edge
Modern Life Massacre
Life
Babylon
Buried Inside
Indian Eyes
To the Kids
Mother
State of Grace
Break My Heart

Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να ετοιμαστούν όλα για τους Youth Of Today. Θρύλοι της μουσικής εμφανίστηκαν μπροστά μας. Μετά από μια εισαγωγή/μάθημα του γιόγκι Ray Cappo οι YoT μπήκαν με τα όσα με το “Positive Outlook” και η φασάρα στο pit ξεκίνησε. Βέβαια, σε μια τέτοια συναυλία μαθαίνει κανείς τι σημαίνει αλληλεγγύη γιατί όσο βίαιο και αν φαίνεται από την έξω μεριά, είμαστε όλοι πολλοί προσεκτικοί. Ε, ΟΚ, κάτι μελανιές τις κληρονομούμε.

Η αλήθεια είναι πως εγώ για πολλούς λόγους ήμουν συγκρατημένος, αλλά αφέθηκα μετά από λίγο όταν η γλυκιά φωνούλα του Άρη Θ. Μου φώναξε “Θα σε γαμήσω, κωλόγερε!” και έτσι, έπρεπε να αποδείξω πως και οι “γέροι έχουμε ακόμη ψυχή”.
Σε κάθε ευκαιρία ο Ray μας μιλούσε και με προέτρεπε να δούμε πιο θετικά τη ζωή μας και πως όλα είναι στο χέρι μας, ενώ κομματάρες σαν τα “Take A Stand”, “Flame Still Burns”και “Can’t Close my eyes” μας έκαναν να ιδρώνουμε, είτε “χορεύοντας”, είτε κρατώντας την εξωτερική του pit να μην ξεφεύγει προς τα πίσω.

O τιτάνας Sammy Siegler πίσω από τα τύμπανα, σαν καλοκουρδισμένο ακριβό ρολόι, κρατούσε το ρυθμό, δίνοντας σινιάλο στον εξαιρετικό Walter Schreifels (ελάτε ρε Quicksand επιτέλους) που κάλυπτε με το μπάσο του τις ξυραφιές του John Porcelly. Μια ομάδα ανίκητη με οδηγό τον Ray που μας ξεσήκωνε με τα λόγια και τα “έργα” του.
Δηλώνοντας πως δεν είναι performer/τραγουδιστής, αλλά απλά βρίσκεται μπροστά μας για να μοιραστεί το μήνυμα, μας χώρισε σε τρεις διαγωνιστικές ομάδες με κριτή τον Sammy, και έτσι έδωσε κίνητρο σε όλους μας να βγάλουμε τα λαρύγγια μας.

Τα τραγούδια του που έτσι και αλλιώς είναι υψηλών οκτανίων, παρόλο που συνολικά δεν φτάνουν μεγάλες διάρκειες, είναι τόσο έντονα που στο τέλος φεύγεις ξεθεωμένος.
Οι Youth of Today κατάφεραν να σβήσουν κάθε αμφιβολία περί ηλικίας από τα μυαλά ακόμη και των πιο δύσπιστων και δημιούργησαν ατμόσφαιρα ενός από τα καλύτερα hardcore show που έχω αντικρίσει.

Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις αφού λίγο πριν το τέλος, ο Ray έκανε video κλήση με τον μεγάλο Al Barile των SS Decontrol, τους οποίου θεωρεί ο ίδιος πατεράδες του straight edge κινήματος, και έπαιξαν ενώπιον του το κομμάτι τους “Glue”. Δεν σταμάτησαν εκεί αφού από φάσισαν να διασκευάσουν Sex Pistols παραφράζοντας το κομμάτι σε “Anarchy In Athens”, ρίχνοντας λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά. Ασταμάτητοι έληξαν αυτόν τον θρίαμβο με τον ΥΜΝΟ “Break Down The Walls”, οπότε και δεν άντεξα και έριξα και εγώ με βουτιά από τη σκηνή.
Πήγα να κάτσω στη γωνιά μου, αλλά με βγάλατε από τα ρούχα του!!!

Μια ακόμη σημαντική παράγραφος της punk μουσικής πέρασε από μπροστά μας. Κρίμα που ήταν Αύγουστος. Hardtimes Athens, τι άλλο έχει το μενού;

Setlist:
Positive Outlook
Expectations
Flame Still Burns
Take A Stand
Make a Change
Put it Aside
Can’t Close My Eyes
Slowdown
No More
Youth of Today
Think Straight
Stand Hard
Youth Crew
Disengaged
Glue (SS Decontrol)
Anarchy in Athens (Sex Pistols Makeover)
Break Down The Walls

Φωτογραφίες: Γιώργος Αργυρόπουλος

1040

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.