GRAVE: “Morbid Ascent” EP

Ένα περίπου χρόνο ύστερα από το “Endless Procession of Souls”, οι εκ Σουηδίας deathάδες Grave κυκλοφορούν ένα EP σε digital μορφή, αλλά και σε 12ιντσο βινύλιο.

Το “Morbid Ascent” εξυπηρετεί κυρίως συλλεκτικούς σκοπούς, μιας και πέραν των δύο νέων τραγουδιών (“Venial Sin”, “Morbid Ascent”), περιέχει μια διασκευή στο “Possessed” των Satyricon, συν δύο επανεκτελέσεις των “Epos” (μέσα από το “Endless Procession of Souls”) και “Reality of Life” (μέσα από το “Sexual Mutilation” demo του 1989).

Πολύ καλές οι νέες συνθέσεις, στα πλαίσια που μας έχουν συνηθίσει οι Grave, δίχως κάποια παρέκκλιση στο ύφος, απλά ενδιαφέρουσα η διασκευή, ίσως αχρείαστο το “Epos”, έκπληξη το “Reality of Life”.

Σε γενικές γραμμές οι fan των Grave έχουν κάθε λόγο να αποκτήσουν το βινύλιο, μιας και σίγουρα διαθέτει συλλεκτικό υλικό το οποίο θεωρητικά δε θα ξαναβρεθεί εύκολα (εκτός και εάν η Century Media αποφασίσει να το κυκλοφορήσει σε κάποια cd- συλλογή της μπάντας).

Οι μη- fan, προφανώς δεν έχουν κάποιο λόγο να ασχοληθούν, αν και θαρρώ πως άπαξ και σου αρέσει το death, μια επαφή με τους Grave οφείλεις να έχεις (απλά όχι με το εν λόγω EP).

481

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.