MURDOCK: “Entre Tigres e Lobos”

EP

Είδος: Stoner rock
Δισκογραφική εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 17 Αυγούστου 2021

Οι Murdock μας έρχονται από τη Βραζιλία και το “Entre Tigres e Lobos”, που σημαίνει στα ελληνικά “Μεταξύ Τίγρεων και Λύκων”, είναι το δεύτερο τους ep. Οι Βραζιλιάνοι είναι ένα νέο συγκρότημα, αφού ξεκίνησαν σαν μπάντα το 2019 από την πόλη της Tijucas και έχουν βγάλει άλλο ένα ep το 2019, το “Humanos”.

Το “Entre Tigres e Lobos” έχει 5 νέες συνθέσεις συν το “Olhos Sinistros” από το πρώτο ep και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Οι Murdock έχουν επιρροές από Kadavar ,Kyuss, Monster Magnet, Fu Manchu, φυσικά Black Sabbath και από τοπικές rock μπάντες όπως Patrulha do Espaço και Casa das Máquinas. Δεν παίζουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με άλλες μπάντες, αλλά οι συνθέσεις είναι καλοφτιαγμένες και δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, ο ήχος δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι και έχει και τον απαιτούμενο όγκο. Τα solo είναι αρκετά μερακλήδικα και σε οδηγούν σε παρατεταμένο headbanging και επίσης έχει γίνει καλή δουλειά στα τύμπανα, με τον drummer να μην δείχνει έλεος. Ενδεχομένως η επιλογή να τραγουδήσουν στην μητρική τους γλώσσα να ξενίσει κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, αλλά μπορώ να πω ότι δένει με την ατμόσφαιρα του ep. Κάποιο κομμάτι δεν ξεχώρισα ιδιαίτερα αλλά το “Entre Tigres e Lobos” έχει αρκετά καλή ροή και εύκολα το ξαναβάζεις ολόκληρο.

Εν κατακλείδι, το συγκεκριμένο ep δεν πρόκειται να αλλάξει την ιστορία του stoner αλλά είναι μια αρκετά τίμια προσπάθεια και ο χρόνος που θα διαθέσετε αξίζει τον κόπο. Οι Murdock είναι καλή μπάντα και όποιος ασχοληθεί μαζί τους δεν θα χάσει.

Facebook: https://www.facebook.com/murdockband

478

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.