GHETTO GOSPEL: The Price You Pay

EP

Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Είδος: Raw Hardcore Punk/Powerviolence
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιανουαρίου 2021

Στους καιρούς του εγκλεισμού λόγω καραντίνας, σε όσους και όσες συνηθίζαμε να αράζουμε μετά από τις συναυλίες στις πλατείες και τα σκαλοπάτια των βρώμικων πόλεων, μας λείπει η κουλτούρα του δρόμου. Τί καλύτερο ως απόδραση αυτήν την περίοδο από λίγο “ωμό” παλιομοδίτικο hardcore punk με “δρομίσιο” εξώφυλλο που απεικονίζει τα αλάνια σε μαύρο-ροζ χρώμα και από πίσω γραμμένο στον τοίχο το σύνθημα “Καλό να λιαζόμαστε, αλλά καλύτερα να σεληνιαζόμαστε”, και όνομα της μπάντας από το ομώνυμο τραγούδι του 2 Ρac “Ghetto Gospel”, απόσπασμα του οποίου ακούγεται στο EP ως εισαγωγή και επίλογος. Η πραγματική αλητεία βρίσκεται όμως στα 9 τραγούδια που διαρκούν (μαζί με το 2 Pac gangsta σημείο και την προτροπή “-Σήκω πάνω, σήκω πάνω ρεεέ!!! –ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΛΕΕΙ!!! –Σήκω φύγε, καν’ την να, τί μαρμάρωσες;” από το Σπιρτόκουτο) 11 μόνο λεπτά και το καταπληκτικότερο όλων, τα γράψαν, τα συνέθεσαν, τα ηχογράφησαν, τα mix-άραν και τα κυκλοφόρησαν μέσα σε 10 μέρες. Από 25 Δεκεμβρίου του ’20 μέχρι τις 5 Γενάρη του ’21 η συμμορία από τον Βόλο απέδειξε ότι fast track δεν είναι μόνο η ανάπτυξη αλλά και η σκληροπυρηνική αντίσταση, αν αυτή μετουσιαστεί σε powerviolence όχι μόνο μουσικά αλλά σε χρόνο παραγωγής.

Βέβαια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει να έχεις και μια εμπειρία και από αυτό τίποτα άλλο, μιας και οι Βολιώτες είναι χρόνια στο κουρμπέτι υπηρετώντας σε διάφορες hardcore, thrash, crust, black metal μπάντες όπως οι Downwinder, Isolert, Sorgelig, My Turn, Faith Threat κ.α. Η φωνή του Αποστόλη “φτύνει” στίχους στα Αγγλικά στο γνωστό ύφος που μας είχε συνηθίσει από τους Disharmonic (NY στυλ Agnostic Front, 25 ta Life κ.τ.λ.). Οι κιθάρες του Ανέστη αλλά και του Νικολάκη σε σημεία ξύνουν punk-ίζοντας, ενώ σε άλλα σημεία groov-άρουν thrash-ίζοντας με ακατέργαστο distortion. Το μπάσο του Βαγγέλη έχει κάνει την τρίχα τριχιά, παίζοντας στακάτα και τα τύμπανα του Νικολάκη παίζουν όλους τους υποψήφιους ρυθμούς που μπορούν να παιχθούν στο hardcore (d beat, blast, groovy, mid-tempo, beatdown, breaks σε βαθιά κτλ).

Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο DFS Studio, ενώ οι κιθάρες, το μπάσο και οι φωνές στο Τρώγλη Στούντιο στον Βόλο. Η μίξη και το master πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στο Made In Hell Studio από τον Dave Prudent, το artwork από Nicky Rat και η περίφημη φωτογραφία του εξωφύλλου από την Λίνα Β. Οι παραπάνω έδωσαν μια vintage αισθητική και μια πρωτόλεια, “βρώμικη” παραγωγή που σε συνδυασμό με τις “old school” συνθέσεις των G.G. άνετα θα μπορούσε να έχει κυκλοφορήσει 35 χρόνια πριν σε κάποιο γκέτο λευκών στην Αμερική. Μπορεί στην Θεσσαλία να μην υπάρχουν white trash με την κλασσική έννοια, αλλά οι Ghetto Gospel μας αποδεικνύουν ότι “The Price You Pay” δεν διαφέρει και πολύ χρονικά και τοπογραφικά. Η ιστορία κύκλους κάνει, είτε πολιτική, είτε μουσική, οπότε καλό είναι να επιστρέφουμε στις ρίζες μας και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη, “στην βράση κολλάει το σίδερο” και στην προκειμένη, οι GG μας “το σκάνε στην μάπα”.

Facebook: https://www.facebook.com/ghettogospelhc
Bandcamp: https://ghettogospel.bandcamp.com/releases
Instagram:https://www.instagram.com/ghettogospelhc/?fbclid=IwAR3sUAnz_suZSnAsvjOAMlRwExhUbsDCI-s4yOP07gsH_8lwX1kUwOwtZrE

517

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.