(SIC! SIC!): "(Sic! Sic!)"

Οι (Sic! Sic!) είναι το προσωπικό project ενός Fabio Messana, πρώην μέλος κάποιων Almasfera οι οποίοι για ένα φεγγάρι έκαναν μια σχετική επιτυχία στην Ιταλία (τουλάχιστον έτσι λένε οι ίδιοι…). Τώρα το πώς κατάφερε ένας κιθαρίστας να φτιάξει έναν τόσο ηλεκτρονικό δίσκο είναι κάπως περίεργο και άξιο κουβέντας (η οποία δεν πρόκειται να γίνει εδώ).

Το ντεμπούτο των (Sic! Sic!) είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου instrumental και μοιάζει αρκετά με το “Engines of Creation” του Joe Satriani, χωρίς φυσικά την ανάλογη τεχνική (μην τρελαθούμε κιόλας). Ωραίες μελωδίες, ευχάριστο γενικά και κουκουρούκου στη νοοτροπία, αλλά σίγουρα όχι κάτι το αξιομνημόνευτο! Αυτό που το σώνει από ένα αξιοπρεπέστατο θάψιμο είναι το ότι αρέσκομαι σε “τρελιάρηδες” που δε βάζουν όρια στη rock κουλτούρα τους, αλλά ρε συ Fabio, καλό το πίου πίου, το electro και το beatbox… Μια πιο “αληθινή” παραγωγή δε μπορούσες να κάνεις; Στο επόμενό σου βήμα σε θέλω πιο προσεκτικό!


468

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.